17 mei Webinar: ‘Help, een crisis op mijn bedrijf!’

Een stalbrand, een besmettelijke dier- of plantenziekte, een bedrijfsongeval, een bezetting van je stal, storm- of hagelschade of een voedselschandaal: allemaal situaties die je als agrarisch ondernemer zomaar kunnen overkomen. Wil je van ervaringsdeskundigen horen waar je je als ondernemer op kunt voorbereiden? Volg dan dinsdagavond 17 mei ons webinar.

Een calamiteit op het bedrijf of een crisis in de sector: je kunt je niet overal op voorbereiden. Maar je gedachten er eens over laten gaan ‘wat zou ik doen als..’ kan zeker geen kwaad. Meld je daarom aan voor ons webinar.

Eerste hulp bij crisis
Vanuit ‘de mens achter de ondernemer’ organiseert LTO Noord samen met LTO Vrouw & Bedrijf 17 mei om 20 uur een webinar om je handvatten te geven om te dealen met een calamiteit op bedrijfs- en sectorniveau. Als je zoiets overkomt: wat moet dan als eerst gebeuren, wat is het meest relevant? We bespreken de zakelijke en mentale kant van zo’n heftige gebeurtenis tijdens deze online bijeenkomst.

De zakelijke en mentale kant
We bespreken de preventieve en zakelijke kant met agrocoach Dik Veefkind waarop en hoe kan je je op een calamiteit voorbereiden, met welke financiële en zakelijke gevolgen moet je rekening houden, wat kun je preventief regelen, wat zijn de stappen als zoiets ingrijpends gebeurt?

In het kader van de mens achter de ondernemer gaan we ook in op de mentale kant van zo’n heftige gebeurtenis: wat doet het met je, hoe krijg je je leven weer op de rails, hoe signaleer je dat je zelf of je gezinsleden vastlopen, hoe ga je om met de mening van de buitenwacht?

Ervaringen delen
We spreken ook twee ‘ervaringsdeskundigen’. Pluimveehouder Mariska Oving uit Odoorneveen kreeg in 2017 te maken met fipronil en varkenshouder Hetty Krüs uit Didam over haar ervaring toen ze in 2018 te maken kreeg met een stalbrand en dieractivisten. We bespreken met hen vragen als: welke impact had jouw situatie op jou en je gezin, wat waren de gevolgen, waar liep je tegen aan als ondernemer bij de afwikkeling, hoe kon je verder en waar heb je wat aan gehad?

– Wanneer: dinsdag 17 mei 2022 van 20.00 – 21.15 uur.
Thema: Help, een crisis op mijn bedrijf.
– Welkom allemaal: Klik hier om je aan te melden.

Laat je inspireren en informeren in de ‘cloud’!
Doe je ook mee? Deelname is gratis. Tijdens het webinar kun je via de chatfunctie vragen stellen, die zoveel mogelijk nog tijdens het webinar worden beantwoord. Iedereen die zich aanmeldt, ontvangt kort voor aanvang een mail met link en verdere instructies. Ook als je 17 mei niet aanwezig kunt zijn: meld je aan want na afloop van het webinar ontvang je een terugkijklink.

Hart luchten en zorgen delen
Ook voor situaties die binnen de privé-situatie of op mentaal vlak gevolgen hebben, willen we er als LTO voor onze leden zijn. Schroom niet om hulp te vragen.

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten

Webinar Plattelandstoerisme, kans of uitdaging

Overweegt u iets te gaan doen met plattelandstoerisme? Denk bijvoorbeeld aan een mini-camping, glamping, bed & breakfast, groepsaccommodatie, aanbieden van activiteiten, proeverijen, workshops of een