21 febr: Informatiebijeenkomst pachtmogelijkheden Utrecht

Op dinsdag 21 februari van 14:00 uur tot 16:30 uur wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd over de mogelijkheden van pacht in Maartensdijk.

Heb je meer mestplaatsingsruimte nodig, wil je extra produceren of heb je extra grond nodig voor extensivering en/of de overstap naar biologisch? Dan behoort pacht tot één van de mogelijkheden. Daarbij zorgt pacht voor minder kapitaalbeslag en dus meer ruimte om te investeren in jouw bedrijf.

Naast agrarische ondernemers kunnen ook terreinbeherende organisaties en natuur baat hebben bij pacht. Door grond te verpachten genereren terreinbeherende organisaties extra inkomsten, daarbij besparen ze kosten omdat ze de grond niet zelf hoeven te beheren. Ook kunnen aanvullende voorwaarden opgenomen worden in de pachtcontracten, waardoor samenwerkingen ontstaan op het gebied van bodemvruchtbaarheid, landschapsbeheer en het stimuleren van biodiversiteit.

Datum en locatie

Datum: Dinsdag 21 februari 2023
Tijd: 14.00 – 16.30 uur
Locatie: Oranjerie van Tuinderij Eyckenstein
Eikensteeg 13
3738 LD Maartensdijk

Meer informatie en aanmelden

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten

Bodemcursus

Wil je meer weten over een gezonde bodem en hoe je met praktische aanpassingen de efficiëntie van de bodem vergroot? Dit najaar wordt er weer

Event: ‘Boeren in de Gelderse Vallei’

Event: ‘Boeren in de Gelderse Vallei’ Waar liggen jouw ontwikkelkansen? Het Landbouwnetwerk Regio Foodvalley organiseert dit event om agrarisch ondernemers te inspireren. Welke kansen zijn