23 okt: Symposium Antibioticagebruik varkenshouderij

Op 23 oktober is het Symposium Antibioticagebruik in de varkenshouderij: (sociologische) interventies, nieuwe technieken, en inzichten om het gebruik van antibiotica en het risico op overdracht van resistentie op bedrijven te verminderen. Het symposium wordt georganiseerd door Universiteit Utrecht.

De bijeenkomst wordt georganiseerd voor varkenshouders, dierenartsen, beleidsmakers en andere geïnteresseerden de bevindingen van de door ZonMW gefinancierde projecten:

  • Optimaliseren diergezondheid varkenshouderij: Het succesvol inzetten van coaches gericht op een reductie van antibioticagebruik.
  •  VET-ENHANCE: Een effectief interventieprogramma voor dierenartsen over de richtlijn Streptococcus suis bij gespeende biggen.
  •  MRSA-PREVENT: Onderzoek gericht op het verminderen van varkens-MRSA door gebruik van “goede bacteriën”.
  •  CIAOCIAO: Een applicatie voor dierenartsen en veehouders ter ondersteuning van keuzes om antibioticagebruik op varkensbedrijven te reduceren. 

 

De middag wordt afgesloten met een Panelreflectie en discussie onder leiding van Jeannette van de Ven (portefeuillehouder Gezonde Dieren bij LTO Nederland). Discussieert u ook mee?

Voor het volledige programma en aanmelding gebruik deze link

De projecten zijn uitgevoerd onder supervisie van Birgitta Duim, Wietske Dohmen, Lapo Mughini Gras, Dick Heederik, Joanne Leerlooijer, David Speksnijder, Arjan Stegeman, Emily de Vet, Jaap Wagenaar & Aldert Zomer.

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten