24 jan: Webinar Verbreding als aanvulling op het verdienmodel

Ben je geïnteresseerd in het opzetten van een nevenactiviteit maar weet je nog niet wat? Wil je meer horen over landbouw en zorg (dagbesteding), over directe verkoop, educatie of verbinding met burgers? Op dinsdag 24 januari van 19:30 uur tot 21:00 uur organiseert het webinar ‘Verbreding als aanvulling van het verdienmodel’. Wil je verder met verbreding op jouw bedrijf? Doe dan ook mee aan de GRATIS training Plattelandstoerisme vanaf 24 januari!

Laat je tijdens het webinar ‘Verbreding als aanvulling op je verdienmodel’ inspireren door twee agrarische ondernemers en leer meer over de wet- en regelgeving die bij verschillende nevenactiviteiten komen kijken. Dit webinar is een initiatief binnen het trajectplan: ‘Duurzame Landbouw met Natuur’ / project: ‘Duurzame verdienmodellen’.

Verbreding draagt bij aan een financieel sterker agrarisch bedrijf en wint dan ook steeds meer aan populariteit onder agrarische ondernemers: ondertussen heeft ruim 40% van de agrarische ondernemingen een verbredingsactiviteit.

Veelgestelde vragen zijn: Past het bij mijn bedrijf? Hoe regel ik de benodigde extra arbeid? Hoe ga ik om met de wet- en regelgeving bij die nieuwe tak?

Verbreding vanuit economisch oogpunt

Verbreding kan een logische keuze zijn: je spreidt ondernemersrisico’s en hebt de mogelijkheid om aanvullende inkomsten te genereren. Je kunt zowel verbreden met andere agrarische activiteiten als met nieuwe activiteiten naast de bestaande agrarische bedrijfsvoering. Denk daarbij aan recreatie, educatie of zorglandbouw. Al deze activiteiten brengen hun eigen wet- en regelgeving met zich mee. Tijdens dit webinar bieden we naast inspiratie ook handvatten om binnen deze nieuwe wet- en regelgeving te navigeren.

Programma en sprekers

Tijdens het webinar komen de volgende sprekers aan bod:

  • Christianne Hennipman vertelt over haar bedrijf De Bonte Parels (Westbroek). Het bedrijf heeft de volgende verbredingsactiviteiten: educatie, ‘Adopteer een koe’ en verkoop via korte ketens;
  • Christel van Dam is initiatiefnemer van Buurderij van Dam in Wilnis en zal vertellen over hun ervaringen met dagbesteding en met de kinderboerderij;
  • Maria van Boxtel, adviseur bij Land&Co, vertelt over de rol van verbreding in een toekomstgericht landbouwsysteem en geeft tips over hoe je als ondernemer om kunt gaan met de bijkomende wet- en regelgeving.

Aanmelden

Wil je graag aanwezig zijn bij dit webinar? Meld je dan nu aan via deze link.

BRON: LTO Noord

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten

Bodemcursus

Wil je meer weten over een gezonde bodem en hoe je met praktische aanpassingen de efficiëntie van de bodem vergroot? Dit najaar wordt er weer

Event: ‘Boeren in de Gelderse Vallei’

Event: ‘Boeren in de Gelderse Vallei’ Waar liggen jouw ontwikkelkansen? Het Landbouwnetwerk Regio Foodvalley organiseert dit event om agrarisch ondernemers te inspireren. Welke kansen zijn