Webinar van VKON. Maandagavond 25 april, van 20:00 tot 21:00 uur
Het verminderen van ruw eiwit in het rantsoen biedt kansen op gebied van diergezondheid en bedrijfseconomie. Met alleen een topkuil ben je er niet! 150 gram ruw eiwit en diergezondheid, kan dat? Rundveedierenarts Gerrit Hegen zal het in dit Onlinecafé hebben over de balans tussen minder ruw eiwit in de voeding en diergezondheid. Welke eisen moeten er gesteld worden aan je krachtvoergift i.c.m. je kuil?
Hegen zijn geeft zijn visie op een goed rantsoen voor een goede, persistente melkproductie en goede diergezondheid. Hij legt uit wat de relatie is tussen minder ruw eiwit in het rantsoen én diergezondheid. Jarenlang werd er in de melkveehouderij een ruime eiwitnorm gehanteerd, goed voor liters en gehaltes. Het nadeel is een hoog melkureum en het gebruik van duur voereiwit als energiebron.
Je bent van harte welkom om mee te luisteren en mee te praten.
Meld je aan