30 nov: Werkplaats Netwerk Platteland

De Regieorganisatie GLB, Stichting Stimuland, de Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen (LVKK) en LEADER Netwerk Nederland (LNN) organiseren de Werkplaats. Meld je hier aan voor de Werkplaats op donderdag 30 november. De Werkplaats vindt plaats bij Buitenplaats Kameryck, Oortjespad 3, 3471 HD, Kamerik.

Ochtendprogramma

Dagvoorzitter Chantal Everaardt, verslaggever bij RTV Oost, leidt de plenaire sessie in de ochtend. Roel During, wetenschapper en onderzoeker van Wageningen University & Research, trapt de dag af met het thema van deze Werkplaats. Wat bedoelen we met een leefbaar platteland? Hoe ziet een gezond platteland eruit? Wat voor platteland willen we eigenlijk hebben?

Ellen Nauta, burgemeester van plattelandsgemeente Hof van Twente en voorzitter van het samenwerkingsverband van grote plattelandsgemeenten P10, vertelt wat leefbaarheid betekent op gemeentelijk niveau. De ochtend wordt afgesloten met de vraag: Wat betekent beleid in de boerenpraktijk?

Wat gebeurt er op het Marktplein?

Maak kennis met diverse organisaties die betrokken zijn bij een leefbaar platteland en ontdek wat zij doen. Aanwezig zijn onder andere LEADER Netwerk Nederland (LNN), Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen (LVKK), Vereniging Agrarische Bedrijfsadviseurs (VAB), de Regieorganisatie GLB en nog veel meer. Het Marktplein is de ideale plek om kennis te vergaren en inspiratie op te doen en te netwerken. Graag zien we jullie op het Marktplein!

Veldexcursie naar het Veenweidegebied bij Kennis Transfer Centrum Zegveld

Om verbinding te leggen naar de problematiek en de uitdagingen in de regio en de boerenpraktijk, gaan we naar Kennis Transfer Centrum (KTC) Zegveld. Dat is dé locatie voor onderzoek, kennisdeling en innovatie in de Veenweiden. Tijdens deze veldexcursie bezoeken we verschillende pilots, zoals het Extensief veenweideverdienbedrijf en Gescheiden met Waarde. De ‘Waterkaravaanbus’ van het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) vervoert de deelnemers. KTC en DAW verzorgen de veldexcursie gezamenlijk.

Wil je meer info of je aanmelden? Klik hier. 

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten