4 okt: Natuurinclusief in cijfers op gemengd bedrijf

Altijd al willen weten wat natuurinclusieve landbouw oplevert in de praktijk? Neem dan deel aan één of meerdere praktijkmiddagen, georganiseerd door Platform Natuurinclusieve Landbouw Gelderland. Zes inspiratiebedrijven geven hun ‘Natuurinclusieve cijfers’ bloot. Op 4 oktober bent u van harte welkom bij Conny van den Top in Lunteren, die haar ervaringen graag met u deelt.

Op woensdagmiddag 4 oktober vindt de praktijkmiddag natuurinclusieve landbouw in Cijfers plaats op het gemengde bedrijf (melkvee en legkippen) van Conny van den Top in Lunteren. Zoals te lezen in onderstaand programma wordt uitgebreid ingegaan op het verdienvermogen en financiering van natuurinclusieve landbouw. In het algemeen maar ook toegespitst op het bedrijf van Conny. Maar ook de praktijk hoe meer en beter gebruik te maken van de natuur komt aan bod.

Programma

 • 12:30 – 13:00 uur: Inloop koffie en thee
 • 13:00 – 13:10 uur: Welkom door dagvoorzitter Rochus Kingmans en korte introductie programma
 • 13:10 – 13:40 uur: De kansen en bedreigingen m.b.t. verdienvermogen natuurinclusieve landbouw in het algemeen door Daan Groot (Natuurverdubbelaar)
 • 13:40 -14:00 uur: Een toelichting op de doorrekening van de financiële gevolgen van de omslag naar natuurinclusieve landbouw op het gemengde bedrijf (melkvee/pluimvee) van Conny van den Top in Lunteren. Door Merlissa Diele (Natuurverdubbelaars)
 • 14:00 – 14:30 uur: Financieringsmogelijkheden Natuurinclusieve Landbouw door Rob van Eijck, investmanager bij het Nationaal Groenfonds / Investeringsfonds Duurzame Landbouw
 • 14:30 – 15:00 uur: De kringloop in cijfers. Toelichting door Peter Vanhoof (Organic Forest) op de door hem uitgevoerde metingen om de natuurlijke kringloop te kwantificeren. 15:00 uur Pauze
 • 15:15 – 16:00 uur: Rondleiding op het bedrijf, waarbij Conny en Peter Vanhoof afwisselend vertellen over concrete stappen die zijn gezet wat betreft natuurinclusieve landbouw
 • 16:00 uur: Afsluiting

Nieuwsgierig? Meld je aan

 

Zes inspiratiebedrijven natuurinclusief

Voor in totaal zes inspiratiebedrijven is uitgerekend wat natuurinclusieve landbouw kost en wat het daadwerkelijk oplevert voor de betreffende ondernemer. Er staan nog vijf inspiratiebezoeken op de agenda.

 • 7 september bij Martijn en Ursula te Brake in Winterswijk – wat heeft jaren natuurinclusief boeren hen opgeleverd en welke meerwaarde heeft het voor natuur en landbouw.
 • 15 september bij familie Lankhorst in Voorst – Henk en Tom Lankhorst en Adriaan Dubbeldam van DLV Advies laten zien hoe er geld is te verdienen met natuurinclusieve landbouw.
 • 28 september bij Edwin Sengers in Wijchen – Adriaan Dubbeldam van DLV Advies heeft de cijfers op een rij gezet voor deze natuurinclusieve onderneming. Dyon Temming licht agroforestry toe.
 • 4 oktober bij Conny van den Top in Lunteren – wat is het verdienvermogen en hoe werkt de financiering van natuurinclusieve landbouw op dit gemengde bedrijf met melkkoeien en pluimvee?
 • 17 oktober bij Mathijs Groot Koerkamp in Harfsen – welke stappen heeft hij gezet om meer natuurinclusief te boeren, met gebruik van gespecialiseerde voer- en kringloopadviezen?

Bekijk hier de programma’s en meld je aan via de website van Platform Natuurinclusieve Landbouw Gelderland

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten