Bijeenkomst Impact van een ster in Ventileren Pluimveestal

5 oktober

De stuurgroep Pluimvee nodigt u uit voor de themabijeenkomst: De impact van een “ster” in het ventileren van pluimveestal

Veel pluimveebedrijven, zowel leg als vlees gaan het komende jaar de stap zetten naar minimaal 1 ster in hun inrichting en bedrijfsvoering. Deze stap, welke samengaat met buitenloop en/of wintergarten heeft enorme impact op het regelen van een optimaal klimaat voor dier én verzorger.

Welke ventilatie-oplossingen zijn er voor bestaande stallen? Hoe is de situatie bij nieuwbouw? Zijn er technieken voorhanden die toepasbaar zijn om ook ammoniak en fijnstof te reduceren? En niet onbelangrijk, hoe vult de pluimveehouder dit in?

Tijdens deze bijeenkomst belichten Wilbert Boon (Boon Agrosystems) en Victor van Wagenberg (Vencomatic) dit thema vanuit verschillende kanten.

Daarnaast brengen wij ook een bezoek aan het pluimveebedrijf van Arnoud en Renate Verbeek, De Mispelhoeve. Hier laat Arnoud zijn gekozen ventilatiesysteem in de praktijk zien.

Kortom, een praktische en toekomstgerichte themabijeenkomst met veel stof tot discussie!

Datum: 5 oktober 2021
Tijdstip: 13.00 uur tot 16.30 uur
Locatie: Pluimveemuseum, Hessenweg 2a, 3771 RB Barneveld

Programma
13.00 uur Ontvangst met koffie in Pluimveemuseum
13.15 uur Opening themabijeenkomst
13.20 uur Presentatie Wilbert Boon, Ventilatiesystemen bij BLK*
14.00 uur Presentatie Victor van Wagenberg, ECO Zero systeem, één van de oplossingen
14.40 uur Discussie met beide inleiders, aansluitend drankje
15.15 uur Vertrek naar De Mispelhoeve, Mispelweg 5, 6741 NA Lunteren
15.30 uur Bedrijfsbezoek Arnoud en Renate Verbeek, De Mispelhoeve. Toelichting door pluimveehouder Arnoud Verbeek over Ventilatie in de praktijk en bezichtiging bedrijf en ventilatie techniek.
16.30 uur Einde bijeenkomst

Let op: deze bijeenkomst is 2,0 PE punten waard. Aandachtsgebied voor leden BAS-register: A1 Stikstofemissie en hergebruik nutriënten en E4 Duurzaam Verdienvermogen.

Kosten voor deelname bedragen voor leden € 60 (excl. BTW) en voor niet-leden € 85 (excl. BTW).

Bent u lid van Agrivaknet en wilt u zich aanmelden? Maak dan eerst een account aan zodat u de ledenprijs betaalt voor onze bijeenkomsten. Wij zetten uw account dan om en vanaf de volgende werkdag kunt u inloggen en aanmelden. Nog vragen? Neem dan contact met ons op via secretariaat@agrivaknet.nl.

Meer informatie en aanmelden

Bron: Agri Vaknet

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten

Event: ‘Boeren in de Gelderse Vallei’

Event: ‘Boeren in de Gelderse Vallei’ Waar liggen jouw ontwikkelkansen? Het Landbouwnetwerk Regio Foodvalley organiseert dit event om agrarisch ondernemers te inspireren. Welke kansen zijn