Boeren uit Ede opgelet: Ede wordt kruidenrijk!

Een nieuw zaaiseizoen gaat van start en vanaf 26 juli krijgen melkveehouders uit Ede korting op kruidenrijke grasmengsels door een bijdrage van gemeente Ede aan de actie #1001ha. De actie is een initiatief van LTO Nederland en Urgenda. Kruidenrijk grasland is beter voor koe, bodem, klimaat en natuur, maar het zaaizaad is duurder en voor de boer een hele omschakeling.

Ede wil haar boeren helpen om ervaring op te doen met kruidenrijk grasland en met doorzaaien. Daarom krijgen Edese boeren niet alleen korting op het zaaizaad, maar ook op de kosten van het doorzaaien door een loonwerker.

Omdat het beheer van kruidenrijk grasland anders is dan van gewoon grasland worden een aantal informatieve bijeenkomsten georganiseerd, zoals zaaidemonstraties en presentaties van deskundigen. Boeren die zich hebben aangemeld voor de doorzaai-actie ontvangen binnenkort meer informatie over de bijeenkomsten.

Een duurzame wereld met veel biodiversiteit creëren we samen. Daarom draagt gemeente Ede bij aan de crowdfund actie #1001ha. Maar het mooie is dat iedereen kan bijdragen! Op de website kan een donatie worden gedaan voor extra m2 kruidenrijk grasland.

Kijk voor doneren én voor aanmelden/bestellen op: www.1001ha.nl/gemeente-ede

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten

Bodemcursus

Wil je meer weten over een gezonde bodem en hoe je met praktische aanpassingen de efficiëntie van de bodem vergroot? Dit najaar wordt er weer

Event: ‘Boeren in de Gelderse Vallei’

Event: ‘Boeren in de Gelderse Vallei’ Waar liggen jouw ontwikkelkansen? Het Landbouwnetwerk Regio Foodvalley organiseert dit event om agrarisch ondernemers te inspireren. Welke kansen zijn