Brandveiligheid stallen is een gedeeld belang

Stalbranden hebben urgentie bij veehouders. Brandveiligheid staat hoog op de agenda van Nederlandse veehouders en de afgelopen jaren zijn er veel inspanningen verricht om nieuwe en bestaande stallen veiliger te maken, in tegensstelling tot de constatering in het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid afgelopen week. LTO heeft waar mogelijk bijgedragen aan het onderzoek en bekijkt nauwkeurig welke aanbevelingen uit het onderzoek overgenomen kunnen worden.

Stalbranden zijn vreselijk voor dieren, ondernemers en hun omgeving. LTO Nederland werkt daarom in het Actieplan Brandveilige Veestallen 2018-2022 met de POV, de Dierenbescherming, het Verbond van Verzekeraars en de Brandweer Nederland aan het verbeteren van de brandveiligheid van stallen. In de Gelderse Vallei loopt een project in samenwerking met LTO Gelderse Vallei, veehouders, Univé, GVVM, Ten Dijk Ongediertebestrijding en gemeenten Barneveld, Scherpenzeel en Woudenberg.

Lees ook het interview met Fije Visscher


Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten

Webinar Plattelandstoerisme, kans of uitdaging

Overweegt u iets te gaan doen met plattelandstoerisme? Denk bijvoorbeeld aan een mini-camping, glamping, bed & breakfast, groepsaccommodatie, aanbieden van activiteiten, proeverijen, workshops of een