Doe mee: Onderzoek Stimuland naar risico’s duurzame landbouw

Aanmelden tot 10 oktober

Wat zijn de belangrijkste risico’s bij het omschakelen naar een duurzamere bedrijfsvoering/kringlooplandbouw voor agrarisch ondernemers? Het ministerie van LNV wil weten hoe het boeren (onder andere financieel) het best kan helpen om een vrijwillige transitie naar kringlooplandbouw te stimuleren. Daarnaast willen ze graag een beter beeld krijgen van waar in het algemeen de knelpunten liggen. Met uw mening, kunt u bijdragen aan gerichte, door u aangedragen oplossingen.

Voor wie?
Ze zijn op zoek naar gangbare agrarisch ondernemers die in Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen of Overijssel wonen en actief zijn in de volgende sectoren:

Akkerbouw
Melkveehouderij
Varkenshouderij.

Binnen deze sectoren zijn zij op zoek naar drie verschillende typen ondernemers:

Ondernemers die aan duurzamere bedrijfsvoering/kringlooplandbouw (gaan) doen.
Ondernemers die mogelijk interesse hebben, maar er nog tegen aan hikken.
Ondernemers die besloten hebben om niet met verduurzaming/kringlooplandbouw aan de gang te gaan.
Geef jij graag jouw mening, vind je het leuk om mee te doen aan belangrijk onderzoek en val jij in één van de genoemde categorieën? Maak dan jouw interesse kenbaar door uiterlijk 10 oktober 2021 het deelnameformulier in te vullen.

Hoe ziet de planning eruit?
Je krijgt direct een ontvangstbevestiging en in week 41 (11 t/m 17 oktober) of 42 (18 t/m 24 oktober) krijg je nader bericht. Met de geselecteerde ondernemers wordt vervolgens contact opgenomen om een afspraak in te plannen voor het afnemen van een interview. Vanaf week 42 t/m week 45 (18 oktober t/m 12 november) vinden de interviews plaats.

Meer informatie en aanmelden via Stimuland

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten

Webinar Plattelandstoerisme, kans of uitdaging

Overweegt u iets te gaan doen met plattelandstoerisme? Denk bijvoorbeeld aan een mini-camping, glamping, bed & breakfast, groepsaccommodatie, aanbieden van activiteiten, proeverijen, workshops of een