Appel uitdeelactie Dutch Food Week

Dutch Food Week van 10-17 oktober

Tijdens de Dutch Food Week zijn door boeren en tuinders 45.000 appels uitgedeeld in heel Nederland op initiatief van LTO Noord, ZLTO en LLTB. Zo heeft LTO Gelderse Vallei  de regionale voedselbanken van appels voorzien. Dutch Food Week, een initiatief van de topsector Agri&Food, duurt tot en met zaterdag 17 oktober. 

Dutch Food Week-voorzitter Dirk Duijzer gaf 10 oktober het virtuele startsein voor de zesde editie van Dutch Food Week. Samen met Marleen Onwezen van Wageningen Universiteit, Wethouder Arno Bonte uit Rotterdam en studenten uit het groen onderwijs opende hij de week waarin heel Nederland in het teken staat van voedsel, voedselproductie en voedselinnovatie. Enkele duizenden keken mee via een livestream.

In het hele land vindt een groot aantal evenementen plaats rond Nederlands voedsel rond de vraag: wat eten we? Centraal staat het streven naar een betere verbinding tussen producent en consument. Duijzer: ‘Ik vind het vooral heel belangrijk dat dit event doorgaat. We hebben de afgelopen weken alle contacten gevraagd hoe hun opvatting was en toen bleek al snel dat in deze week zovéél evenementen rond Nederlands voedsel toch doorgaan. Én dat mensen in het hele land daar enthousiast over zijn. Ik zie alle sectoren vertegenwoordigd in de week: supermarkten, chefs, fruittelers, boeren, tuinders, de grote bedrijven, de verwerkers, noem maar op. Geweldig dat we toch een Dutch Food Week hebben.”

AgriFoodMonitor 2020
Dutch Food Week opende met de lancering van de tweejaarlijkse AgriFoodMonitor. Na jaren van daling, is er voor het eerst weer een lichte stijging in de waardering van de agrarische wereld te zien. De beleving van actuele gebeurtenissen, boerenprotesten en Covid-19 spelen een rol in de verschuivingen van waardering van de sectoren en perceptie van voedsel. Tijdens Dutch Food Week is een groot team van social media reporters aanwezig om de bevindingen van de AgriFoodMonitor in het land te bespreken. Die worden op de slotdag van Dutch Food Week gedeeld met minister Schouten.
Bekijk de factsheet en de rapportage.

Dutch Food Week: in heel Nederland
De eerste dag van Dutch Food Week stond in het teken van de Dag van het Nederlandse Voedsel, waarvoor de boerinnen Annemieke Koekoek en Giske Warringa aanwezig waren bij de virtuele kick-off. Andere hoogtepunten in de week zijn de Thank a Farmer Day op maandag 12 oktober, de Nationale Groente- en Fruit Dag op woensdag 14 oktober, de Dag van de Zeevruchten op donderdag 15 oktober en World Food Day op vrijdag 16 oktober.

Tijdens Dutch Food Week, van 10 tot 17 oktober, is er ook in Regio Foodvalley veel te beleven in de wereld van agri, tuinbouw en food. Bekijk het complete programma in Gelderland en Utrecht.

BRON: Regio Foodvalley

Het belang van financieel inzicht
Naast vakmanschap is in de agrarische sector ondernemerschap belangrijk. Een groot onderdeel van dit ondernemerschap is het hebben van financieel inzicht. Wij helpen u graag om uw kennis en inzicht in uw jaarcijfers te vergroten.

De cursus
Tijdens de cursus geeft Paul Kortekaas u handige tips hoe u uw boekhouding kunt analyseren. Paul werkte als docent Economie bij de Agrarische Hogeschool in Dronten en als kredietanalist bij de Rabobank. Aan de hand van praktijkcasussen legt hij boekhoudkundige begrippen uit en leert u deze toepassen op uw eigen bedrijf. Zo krijgt u bijvoorbeeld inzicht in de kasstroom en bent u in staat een goed onderbouwde (liquiditeits)prognose en investeringsbegroting op te stellen.

Wilt u ook meer financieel inzicht? Neem dan contact op met Erik Koelewijn Erik.Koelewijn@rabobank.nl en +31 6 22854762

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten

Bodemcursus

Wil je meer weten over een gezonde bodem en hoe je met praktische aanpassingen de efficiëntie van de bodem vergroot? Dit najaar wordt er weer

Event: ‘Boeren in de Gelderse Vallei’

Event: ‘Boeren in de Gelderse Vallei’ Waar liggen jouw ontwikkelkansen? Het Landbouwnetwerk Regio Foodvalley organiseert dit event om agrarisch ondernemers te inspireren. Welke kansen zijn