Ede in 2040: online bijeenkomst over de Omgevingsvisie

20 januari 2021, 20.00 uur

Ede is een prachtige gemeente. We wonen, werken, studeren en recreëren er graag. De ruimte is alleen niet oneindig. Dus moeten we keuzes maken: hoe willen we groeien en waar? Wat willen we behouden en beschermen? Op 20 januari 2021 om 20:00 uur is de eerste online bijeenkomst over de Omgevingsvisie Ede 2040. Denk met ons mee!

Bij de groei en ontwikkeling van Ede hebben we te maken met veel uitdagingen. Onze bevolking groeit, we willen duurzame energie opwekken, mooie natuur behouden, prettig wonen, genoeg werkgelegenheid, ruimte voor duurzame landbouw en ook overal snel, betaalbaar en veilig naartoe kunnen reizen. Toch is de ruimte die we beschikbaar hebben beperkt. Dus we moeten keuzes maken. Hoe we willen dat Ede er in 2040 uitziet? Dat leggen we vast in de Omgevingsvisie. Die Omgevingsvisie moeten we nog maken. We stellen die op samen met u. 

Denk mee met de Omgevingsvisie
We vinden het belangrijk om te weten hoe inwoners, ondernemers en organisaties in Ede kijken naar de toekomst. Hoe willen zij straks wonen, werken en hun vrije tijd besteden? Hoe kijken zij naar de verschillende manieren om duurzame energie op te wekken en om onze gemeente bereikbaar te houden? Hoe zorgen we er samen voor dat onze leefomgeving gezond blijft en we elkaar kunnen ontmoeten in de buurt? Denk met ons mee en geef uw mening. U kunt dat op verschillende manieren en momenten doen: door online bijeenkomsten bij te wonen en door een online vragenlijst in te vullen. De resultaten van deze peiling en bijeenkomsten nemen we mee als Participatieverslag in de concept-Omgevingsvisie. Uiteindelijk beslist de gemeenteraad na de zomer van 2021 hoe de Omgevingsvisie 2040 er voor Ede gaat uitzien.

Online bijeenkomst op 20 januari 2021
Op 20 januari 2021 van 20:00 uur kunt u de eerste online bijeenkomst over de Omgevingsvisie volgen. Hier hoort u wat een Omgevingsvisie is en lichten wethouders Van der Schans en De Pater toe welke uitdagingen Ede heeft de komende 20 jaar. Ook gaan zij in gesprek met externe experts op het gebied van natuur, landbouw, wonen en samenleven. U kunt zelf vragen stellen via het WhatsAppnummer dat op die avond in beeld komt.

Tijd: van 20:00 uur tot ongeveer 21:15 uur

Locatie: via de link op www.ede.nl/omgevingsvisie of via XON (voorheen Ede TV)

Online vragenlijst tussen 21 januari en 27 januari 2021
Na de online bijeenkomst kunt u een online vragenlijst invullen. Deze vindt u ook via www.ede.nl/omgevingsvisie. In ongeveer 10 minuten geeft u aan wat u belangrijk vindt voor de toekomst van gemeente Ede.

Meer weten over de Omgevingsvisie en hoe u mee kan denken? Ga naar www.ede.nl/omgevingsvisie.

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten

Bodemcursus

Wil je meer weten over een gezonde bodem en hoe je met praktische aanpassingen de efficiëntie van de bodem vergroot? Dit najaar wordt er weer

Event: ‘Boeren in de Gelderse Vallei’

Event: ‘Boeren in de Gelderse Vallei’ Waar liggen jouw ontwikkelkansen? Het Landbouwnetwerk Regio Foodvalley organiseert dit event om agrarisch ondernemers te inspireren. Welke kansen zijn