Eerlijk Eten uit de Streek gestart met permanente leveringen

Eerlijk Eten uit de Streek is vrijdag 4 juni van start gegaan met permanente levering van streekproducten in Midden-Nederland. Het initiatief werd officieel gestart door de Barneveldse wethouder Didi Dorrestijn. “Een dergelijke samenwerking tussen boeren en consumenten helpt om stappen te kunnen zetten in voedselvraagstukken’’, aldus Dorrestijn. Zij nam als eerste een pakket streekproducten in ontvangst bij landwinkel Valley in Barneveld. 

Deelnemers kunnen zich vanaf nu abonneren om wekelijks verse streekproducten zoals seizoensgroenten, zuivel en eieren uit de regio te bestellen. Ook worden wekelijks recepten aangeboden voor complete maaltijden. Bestellingen kunnen online worden gedaan en iedere vrijdag kunnen pakketten op diverse afhaallocaties in de buurt worden afgehaald.

Zo zijn de afhaallocaties in de gemeente Ede bij bakkerij Jorisbrood in Ede, de Klomperhoek in Lunteren en bij Ecofields in Wekerom. Het assortiment wordt de komende periode steeds verder uitgebreid met onder andere brood, vlees en houdbare producten. Afhaaltijden zijn te vinden op de website van Eerlijk Eten uit de Streek.

STREEK CHALLENGE
De stichting Eerlijk Eten uit de Streek ging afgelopen december van start, nadat zij in oktober de eerste activiteit hadden gehouden: de 40 dagen eten uit de streek challenge, waarbij 55 gezinnen 40 dagen hebben genoten van dagelijkse maaltijden met producten uit de Foodvalley. ,,Dit is bij vele deelnemers zo goed bevallen, dat ze graag permanent de mogelijkheid wilden hebben om eerlijk te eten uit de streek’’, zegt Marlies Knol, voorzitter van de Stichting Eerlijk Eten uit de Streek.

Bron: Ede Stad

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten

Bodemcursus

Wil je meer weten over een gezonde bodem en hoe je met praktische aanpassingen de efficiëntie van de bodem vergroot? Dit najaar wordt er weer

Event: ‘Boeren in de Gelderse Vallei’

Event: ‘Boeren in de Gelderse Vallei’ Waar liggen jouw ontwikkelkansen? Het Landbouwnetwerk Regio Foodvalley organiseert dit event om agrarisch ondernemers te inspireren. Welke kansen zijn