Eerlijk Eten uit de Streek officieel van start

Het initiatief eerlijk eten uit de streek is nu officieel van start gegaan door het oprichten van Stichting Eerlijk Eten uit de Streek. De bestuursleden van de stichting zijn Marlies Knol (consument) als voorzitter, Marcel Wijnen (Rabobank Gelderse Vallei) als secretaris en Poppe Braam (DID-IT) als penningmeester.

Het doel van Stichting Eerlijk Eten uit de Streek is dat consumenten en producenten samen werken aan een duurzaam voedselsysteem, waarbij een groot deel van de dagelijkse voeding uit de streek komt. ,,Door nauw contact tussen producent en consument willen we de gezamenlijke doelen van de productie en consumptie van duurzaam voedsel in de regio bereiken.”

Toen de stichting nog in oprichting was, werd al de eerste activiteit gehouden: de 40 dagen eten uit de streek challenge. ,,55 gezinnen hebben 40 dagen genoten van dagelijkse maaltijden met producten uit de Foodvalley.” Ook de website is inmiddels in de lucht.

Kerstmenu

“Nu bieden we de mogelijkheid voor consumenten om met de Kerst een compleet 3- tot 6-gangen menu samen te stellen met producen uit de streek. Consumenten kunnen kiezen uit diverse gerechten om hun eigen menu samenstellen. Bestellen kan en tot en met 20 december 2020 op de gloednieuwe website www.eerlijketenuitdestreek.nl De afhaal- en bezorgdata zijn 23 en 24 december 2020. De afhaallocatie is bij EcoFields in Wekerom.”

Gelijktijdig werkt de stichting aan een goed bedrijfsmodel en de vorm van de wekelijkse levering van producten uit de streek en een nieuwe 40-dagen challenge in het voorjaar van 2021.

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten

Gratis Plattelandstoerisme Boostertraining

Aan de slag met Plattelandstoerisme, van ideeën tot uitvoering Kamperen, glamping, appartementen, groepsaccommodatie, bed & breakfast, excursies, outdoor, proeverijen, workshops, pluktuin of terras. Wil jij

Informatie over GLB 2023

In het GLB van 2023 krijgt u als agrariër te maken met nieuwe voorwaarden, regelingen en premies. In de vernieuwde Simulatietool kunt u al uitrekenen

Starten met zorglandbouw: iets voor jou?

Een agrarisch bedrijf heeft naast voedselproductie veel te bieden. Maar liefst 40 belangstellenden kwamen op 7 november naar de bijeenkomst ‘Starten met zorglandbouw: iets voor