Geef je op voor het Beste Idee van Varkensland

Indienen tot 1 november

Het Beste Idee van Varkensland 2021: Oog op de toekomst!

De varkenshouderij van morgen! Dat is het thema van de zesde editie van de wedstrijd Het Beste Idee van Varkensland. Met dit thema wil de organisatie benadrukken dat het inspelen op de uitdagingen van deze tijd vraagt om toekomstgericht te blijven ondernemen.

In deze jaarlijkse contest wordt gezocht naar mooie, soms nog kleine, ideeën die kleur geven aan het toekomstperspectief van de Nederlandse varkensboer. Het project ondersteunt de vijf meest kansrijke ideeën of innovaties bij het realiseren en in de praktijk brengen er van. Op 14 september jl. kwamen de partners en de projectorganisatie bij elkaar om het thema te vast te stellen en de 6e editie officieel af te trappen. Ook zij zijn weer benieuwd naar de innovaties van dit jaar!

Ideeën gezocht voor de varkenshouderij van morgen
Het Beste Idee van Varkensland wil innovatie en verduurzaming (blijven) aanjagen voor een betere toekomst van de Nederlandse varkenshouderij. Gezien de thema’s en uitdagingen die op de varkenshouderij afkomen, is voor de wedstrijd van 2021 gekozen voor het thema ‘oog op de toekomst’. Het Beste idee zoekt pioniers en voorlopers die hun nek durven uit steken om met hun idee of innovatie, de varkenshouderij helpen innoveren. Van groot tot klein, iedere innovatie kan toekomstbepalend zijn.

Idee indienen voor 1 november
Vorig jaar werd de innovatiewedstrijd gewonnen door de Achterhoekse Zonvarken-boerderij. De eerste pilotboerderij voor dit kleinschalige en duurzame varkensconcept is inmiddels in bedrijf gegaan en er is gestart met de bouw van een tweede stal in De Heurne (Gld.). Varkenshouders, dierenartsen, studenten, adviseurs en leveranciers die een idee hebben hoe de varkenshouderij zich kan verbeteren of toekomstproof kan maken, kunnen tot 1 november hun idee online indienen via deze pagina.

Finale 9 december
Uit alle inzendingen worden vijf ideeën geselecteerd voor de finale. De finalisten krijgen de kans om deel te nemen aan het Varkensland innovatie programma met diverse masterclasses. Uiteraard dingen ze mee naar de titel ‘Het Beste Idee van Varkensland 2021’ tijdens de finale op 9 december 2021 in Den Bosch.

Bron: HBIVV

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten

Bodemcursus

Wil je meer weten over een gezonde bodem en hoe je met praktische aanpassingen de efficiëntie van de bodem vergroot? Dit najaar wordt er weer

Event: ‘Boeren in de Gelderse Vallei’

Event: ‘Boeren in de Gelderse Vallei’ Waar liggen jouw ontwikkelkansen? Het Landbouwnetwerk Regio Foodvalley organiseert dit event om agrarisch ondernemers te inspireren. Welke kansen zijn