Gelderse Korte ketensessie: hulp en ondersteuning

2 december, 20.00 uur

Provincie Gelderland wil het aandeel van korte ketens vergroten ten behoeve van een robuuster en veerkrachtig lokaal voedselsysteem en vanuit haar rol ondernemers ondersteunen om succesvol te ondernemen in de korte keten. Ondernemen in de korte keten is uitdagend en vernieuwend. Het vraagt om de nodige kennis en innovatiekracht om (een deel van) je bedrijfsvoering hierop in te richten. Tegelijkertijd biedt het ook kansen tot een veerkrachtig verdienmodel gebaseerd op een directe verbinding met de afnemer, consument en lokale partners in de keten. 

Diverse vormen van hulp en ondersteuning
Woensdagavond 2 december wordt een webinar georganiseerd over de verschillende ondersteuningsvormen die aan ondernemers worden geboden als het gaat over korte ketens. Het aanbod is heel groot en soms lastig te vinden.

Dit zijn de onderwerpen:

  • Wat voor soorten ondersteuning zijn er? Waar moet ik zijn als ik iets wil in de korte keten? We presenteren een overzicht van vormen die we kennen en zien. Denk aan subsidieregelingen, zoals de POP3+ korte keten regeling, innovatievouchers vanuit het Rijk en ondernemersregelingen via Oost NL. Ook zijn mensen aanwezig die vragen kunnen beantwoorden hierover.
  • Ook gaan we in op overige vormen van ondersteuning op het gebied van kennis, expertise, netwerk en andere vormen om plannen of initiatieven te ondersteunen, belangrijke vormen van ondersteuning waar ondernemers naar op zoek zijn. We tonen verschillende voorbeelden. Wat zijn de ervaringen met de verschillende vormen van opleiding en expertise-ontwikkeling?
  • Hoe zouden we dit aanbod in de toekomst overzichtelijk en toegankelijk kunnen maken en houden? Hierover gaan we graag in gesprek. Wat zouden we kunnen doen om dit aanbod overzichtelijker en toegankelijker te maken, wetende dat ook veel andere organisaties en partijen (een deel van de) informatie bieden?

Benieuwd wat het aanbod voor jou zou kunnen betekenen? Meer informatie en aanmelden

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten

Webinar Plattelandstoerisme, kans of uitdaging

Overweegt u iets te gaan doen met plattelandstoerisme? Denk bijvoorbeeld aan een mini-camping, glamping, bed & breakfast, groepsaccommodatie, aanbieden van activiteiten, proeverijen, workshops of een