Gelderse subsidie voor Biodiversiteit en Landschap uitgebreid

Met de subsidie Biodiversiteit en Landschap ondersteunt provincie Gelderland sinds 2013 via de gemeenten inwoners die het landschap verbeteren en aantrekkelijker maken.

Gemeenten vragen de subsidie aan voor inwoners met een kansrijk initiatief. De subsidie is nu uitgebreid, zodat nog meer plannen voor meer biodiversiteit een kans krijgen. Gemeenten moeten in hun projectplan uitleggen hoe de projecten bijdragen aan meer voedsel, voortplantingsplekken en beschutting voor soorten. Ook kunnen gemeenten de subsidie nu gebruiken om te zorgen voor meer biodiversiteit op hun eigen grond.

Voor boeren was meedoen vaak niet gunstig. Als een boer bijvoorbeeld een houtwal plant, daalt de waarde van dat stuk grond. Daarom wordt vanaf 2021 deze waardedaling vergoed. Boeren kunnen zich hiervoor via de agrarische collectieven inschrijven.

Aanvragen
Informeer bij uw gemeente of het collectief voor agrarisch natuur- en landschapsbeheer naar de mogelijkheden. Alle gemeenten, collectieven en landgoederen in Gelderland kunnen subsidie aanvragen. Het gaat om een cofinanciering.

Meer informatie

Bron: Provincie Gelderland

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten

Webinar Plattelandstoerisme, kans of uitdaging

Overweegt u iets te gaan doen met plattelandstoerisme? Denk bijvoorbeeld aan een mini-camping, glamping, bed & breakfast, groepsaccommodatie, aanbieden van activiteiten, proeverijen, workshops of een