Gratis advies via SABE Regeling

Vanaf 30 november kunnen agrariërs een voucher aanvragen binnen de SABE Regeling. De regeling bestaat uit een voucher voor agrariërs (maximaal 1.500 euro), een voucher voor adviseurs (maximaal 1.250 euro) en een regeling voor samenwerkingsverbanden (netwerken).

Agrariërs kunnen vanaf 30 november via RVO een voucher aanvragen, die één jaar geldig is. De voucher kan ingezet worden voor diverse aandachtsgebieden, zoals stikstofemissie, gezonde bodem, natuurinclusieve landbouw, precisielandbouw, persoonlijke ontwikkeling of bedrijfsopvolging.

Agrarische ondernemers kunnen de vouchers ook bundelen, om gebruik te maken van advisering in groepsverband. Ook kan de voucher worden ingezet voor het volgen van een verdiepingscursus stikstof. Er zijn het komende jaar 2.000 vouchers beschikbaar, er wordt dan ook een ‘run’ verwacht op deze vouchers.

Voucher voor adviseurs
Vanaf 30 november kunnen ook agrarische adviseurs een voucher aanvragen, die inzetbaar is voor een opleiding tot stikstofadviseur. Daarnaast is het belangrijk dat adviseurs die advies willen geven op de in te zetten vouchers onder punt 1, voucher voor agrariërs, zich laten registreren in het BAS-register.

Regeling voor samenwerkingsverbanden
Van 30 oktober tot en met 11 december kunnen er aanvragen worden ingediend voor samenwerkingsverbanden voor bepaalde onderwerpen (bodembeheer, diergezondheid, verdienvermogen, et cetera). Op aanvraag kan een subsidie worden toegekend aan ondernemingen die trainingen, workshops, coaching en dergelijke voor een samenwerkingsverband, bestaande uit landbouwondernemingen, uitvoeren.

Meer weten?
Op dinsdag 10 november werd een webinar gehouden om meer inzicht te geven in de mogelijkheden van de Sabe-regeling. Bekijk het webinar.

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten