Gratis online scholing voor ondernemers en werknemers

Je wilt altijd beschikken over voldoende medewerkers met de juiste kennis en vaardigheden, toch? Voor de continuïteit van jouw onderneming is het van belang dat je als ondernemer inzet op een leven lang ontwikkelen van jezelf, maar ook van jouw medewerker(s). Met de subsidieregeling ‘NL leert door’ kan je als ondernemer of werknemer kosteloos je kennis of vaardigheden uitbreiden en updaten.

Door middel van de NL leert door tool kun je eenvoudig een opleiding of cursus vinden die bij jou past. Maar er zijn ook andere organisaties die gratis scholing aanbieden. Zie hiervoor Gratis online scholing | Werknemen | Hoe werkt Nederland

Hoe werkt het?                                                                                                                                          

Er zijn een flink aantal opleiders die een NL leert door subsidie hebben gekregen. Bij deze opleiders kun je als ondernemer of werknemer gratis cursussen volgen. Enige voorwaarde is dat je tussen de 18 jaar en pensioengerechtigde leeftijd bent. Een ideale manier om jouw kennis of vaardigheden uit te breiden en te updaten. Belangrijk, want een cursus of training kan je helpen om je verder te ontwikkelen en nieuwe kansen te creëren. Om een cursus of training te volgen, hoef je je alleen nog maar aan te melden bij een van de opleiders die subsidie heeft gekregen. De opleider handelt verder de administratie en kosten af. Indien werknemers een andere opleiding gaan volgen kan gebruik worden gemaakt van de subsidies van Colland arbeidsmarkt.

Opleidingsplan voor jouw bedrijf

Indien je als bedrijf aan de slag wilt met opleidingen en cursussen kun je contact opnemen met de scholingsconsulenten. Zij adviseren je graag over opleidingen, trainingen, opleidingsplannen en subsidiemogelijkheden. Diverse sectoren zoals de bollenteelt, fruitteelt en varkenshouderij bieden sectorgerichte scholing en training aan.


SLIM-subsidie
Indien er in jouw sector geen afspraken zijn gemaakt over scholing en ontwikkeling kun je gebruik maken van de SLIM-subsidie. Met de subsidie kun je bijvoorbeeld een opleidings- en ontwikkelplan laten maken voor je bedrijf of ontwikkeladviezen voor werknemers financieren. Kortom, met de SLIM-subsidie kun je jouw bedrijf en medewerkers updaten. Hiermee zet je in op ‘een leven lang ontwikkelen’ en investeer je in de kennis, groei en ontwikkeling van jouw medewerkers.

Bron: LTO Noord

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten

Webinar Plattelandstoerisme, kans of uitdaging

Overweegt u iets te gaan doen met plattelandstoerisme? Denk bijvoorbeeld aan een mini-camping, glamping, bed & breakfast, groepsaccommodatie, aanbieden van activiteiten, proeverijen, workshops of een