Gratis Plattelandstoerisme Boostertraining

Aan de slag met Plattelandstoerisme, van ideeën tot uitvoering

Kamperen, glamping, appartementen, groepsaccommodatie, bed & breakfast, excursies, outdoor, proeverijen, workshops, pluktuin of terras. Wil jij serieus aan de slag met één of meerdere vormen van plattelandstoerisme? Maar weet je nog niet hoe of hoe het beter kan? Dan is de gratis Plattelandstoerisme Boostertraining iets voor jou! De training is speciaal voor agrarische ondernemers in de Foodvalley regio. Het doel: jouw plattelandstoerisme aanbod uitgewerkt met echt (financieel) resultaat. De training is gratis en start op 24 januari, dus meld je snel aan!

In de booster volg je een traject samen met (vijf tot tien) andere agrarische ondernemers die ook willen uitblinken in ondernemerschap met hun toeristisch aanbod. Dit onder leiding van twee deskundigen. Aan het einde heb je een kort maar gedegen bedrijfsplan (op basis van het businessmodel canvas) en weet je wat jou te doen staat om succesvol(ler) te zijn. Daarnaast kan (een deel van) het plan handig zijn voor bijvoorbeeld de planologische procedure of het rondzetten van de financiering.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  1. Ondernemerschap: Je krijgt inzicht in je drijfveren en competenties. Hierbij bepaal je ook jouw doelen. Met daarbij aandacht voor: de organisatie van je bedrijf ontwikkelen en de samenwerking met strategische partners opbouwen.   
  2. Conceptontwikkeling: Praktijkvoorbeelden en welke markten interessant zijn, geven je inspiratie Je maakt keuzes voor wat je aan gaat bieden en waarmee het onderscheidend is.
  3. Doelgroep en propositie: Wie zijn je klanten, wat is hun behoefte en hoe sluit jouw product of dienst daarbij aan?
  4. Marketing en promotie: Hoe werf en behoud je gasten? Welke promotiemiddelen en -kanalen kies je? Met praktische tips krijg je tevens in beeld waar je op dient te letten, ook wat betreft organisatie en planning.
  5. Verdienmodel: Je wordt geholpen met het maken van een inschatting van de opbrengsten (op basis van aantal bezoekers, overnachtingen en dergelijke en te rekenen tarieven) enerzijds. En anderzijds met het op een rij zetten van de voornaamste kosten.  

Afhankelijk van de vormen van plattelandstoerisme en het omgevings-/bestemmingsplan heb je te maken met planologische kaders/procedures. Dit komt in het programma niet uitgebreid terug, maar je ontvangt wel een hand-out met de belangrijkste regels voor jouw gemeente op een rij.

Gratis

De training wordt gratis aangeboden door gemeente Ede. Alle ondernemers in de Foodvalley regio kunnen meedoen. Wel vraagt het van jou de nodige tijdsinvestering om aanwezig te zijn van de bijeenkomsten en tussendoor uitwerkingen voor je eigen bedrijf te maken. De bijeenkomsten vinden plaats op toerismebedrijven waar je dan ook een presentatie en rondleiding krijgt.

Data en tijd

De eerste bijeenkomst vindt plaats op 24 januari 2023. De planning is om de bijeenkomsten op maandag- en dinsdagmiddagen in de periode van half januari tot half april 2023 te houden. Dit met elke 2 a 3 weken een bijeenkomst. De definitieve vervolg data worden in overleg met de deelnemers bepaald. De bijeenkomsten beginnen om 13:00 en duren tot maximaal 16:00 uur.

Meld je aan!

Je kunt je aanmelden door het formulier in te vullen. Na je aanmelding wordt contact opgenomen om je deelname af te stemmen.

Aanmelden Plattelandstoerisme Boostertraining

Naam(Vereist)

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten

Informatie over GLB 2023

In het GLB van 2023 krijgt u als agrariër te maken met nieuwe voorwaarden, regelingen en premies. In de vernieuwde Simulatietool kunt u al uitrekenen

Starten met zorglandbouw: iets voor jou?

Een agrarisch bedrijf heeft naast voedselproductie veel te bieden. Maar liefst 40 belangstellenden kwamen op 7 november naar de bijeenkomst ‘Starten met zorglandbouw: iets voor