Inspiratiemiddag Natuurinclusieve landbouw

12 oktober

Het Platform Natuurinclusieve Landbouw Gelderland organiseert drie inspiratiebijeenkomsten, waarin het containerbegrip natuurinclusieve landbouw (NIL) centraal staat. Gerenommeerde sprekers als Cees Veerman, Martin Scholten en Martijn van der Heide geven hun visie op NIL. Maar wat is NIL? Wat levert het op? En hoe kun je het als agrariër toepassen op je eigen bedrijf. Interessante vragen waar je als ondernemer in de praktijk mee te maken hebt of krijgt. Kom naar één van de drie inspiratiebijeenkomsten en praat mee.

De Nederlandse landbouw staat aan de vooravond van een belangrijke transitie. Jarenlang was schaalvergroting, intensivering en hoge productie de standaard om goedkoop voedsel te kunnen produceren en een acceptabel inkomen te realiseren. Nu staan we met z’n allen voor een nieuwe uitdaging waarin aandacht is voor herstel van biodiversiteit, landschappen, waterkwaliteit, klimaat en kringlopen. Dit vraagt om een nieuw toekomstbestendig duurzaam landbouwsysteem, dat we de komende jaren samen moeten ontwikkelen.

Doe je mee?
Mis het niet en ga de discussie aan in jouw regio. Maak hieronder kennis met de verschillende programma’s en sprekers in de regio Achterhoek, Veluwe en Rivierenland en meld je aan.

30 september – Achterhoek
Direct naar de uitnodiging en programma

12 oktober – Veluwe
Direct naar de uitnodiging en het programma

15 oktober – Rivierenland
Direct naar de uitnodiging en het programma

 

Bron: Platform Natuurinclusieve Landbouw Gelderland

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten

Webinar Plattelandstoerisme, kans of uitdaging

Overweegt u iets te gaan doen met plattelandstoerisme? Denk bijvoorbeeld aan een mini-camping, glamping, bed & breakfast, groepsaccommodatie, aanbieden van activiteiten, proeverijen, workshops of een