Is jouw bedrijf eiwittransitie-proof?

Faciliteitsschakelaar van Foodvalley NL

De vraag naar plantaardige variaties voor vlees, zuivel en vis explodeert. De aanvoer van ingrediënten en producten kan nauwelijks bijblijven, waardoor een ‘eiwitkloof’ ontstaat. Innovatieplatform Foodvalley NL introduceert de Facility Switch Quickscan, een vragenlijst voor voedselproducenten om na te gaan of hun faciliteit in potentie geschikt is voor een switch naar meer eiwitrijke en/of plantaardige producten.

Kan uw faciliteit het eiwittekort opvullen? Doe dan de quickscan van Foodvalley NL.
Kan uw faciliteit of fabriek nieuwe zakelijke kansen creëren? Is het overschakelen van de toepassing van bestaande faciliteiten naar plantaardige eiwitingrediënten uw tijd en moeite waard? Vul deze quickscan in en ontdek of uw faciliteiten ook het eiwitpotentieel van de plant kunnen oogsten. Als de quickscan een positief resultaat heeft, kunt u gekoppeld worden aan experts uit het Foodvalley NL Protein Shift-ecosysteem. Bijvoorbeeld kennisaanbieders of leden van The Protein Cluster het Protein Shift netwerk van Foodvalley NL.

Gedeelde facility finder
Bent u benieuwd welke innovatiefaciliteiten of onderzoeksapparatuur er al beschikbaar zijn? Of heeft u faciliteiten die beschikbaar zijn of kunnen worden gesteld voor andere partijen?

Ga naar Foodvalley NL

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten

Bodemcursus

Wil je meer weten over een gezonde bodem en hoe je met praktische aanpassingen de efficiëntie van de bodem vergroot? Dit najaar wordt er weer

Event: ‘Boeren in de Gelderse Vallei’

Event: ‘Boeren in de Gelderse Vallei’ Waar liggen jouw ontwikkelkansen? Het Landbouwnetwerk Regio Foodvalley organiseert dit event om agrarisch ondernemers te inspireren. Welke kansen zijn