Kijk het verkiezingsdebat over landbouw, voedsel en natuur terug

De Wageningen University & Research, Regio Foodvalley en De Gelderlander hielden op woensdag 24 februari een nationaal verkiezingsdebat over landbouw, natuur en voedsel. Iedereen kon online live meekijken. De stream is hierboven terug te kijken.

Gezond eten hoeft niet altijd duur te zijn, maar waarom is een hamburger bij een fastfoodketen dan nog altijd goedkoper dan een zak appels? Hoe kan ‘Den Haag’ agrariërs beter helpen in het verduurzamen van hun bedrijf en het produceren van gezond en eerlijk voedsel? Hoe behouden we de natuur in onze regio, maar blijven we ook bouwen en voldoen aan de vraag op de woningmarkt?

Over deze en andere vragen kruisen kandidaat-Kamerleden van negen politieke fracties de verbale degens: Jan Klink (VVD), Jaco Geurts (CDA), Tjeerd de Groot (D66), Nico Drost (CU), Joris Thijssen (PvdA), Frank Futselaar (SP), Laura Bromet (GroenLinks), Frank Wassenberg (PvdD), Roelof Bisschop (SGP). Zij vertellen hoe de politieke toekomst van de landbouw – in de nauwe relatie met de natuur -, de uitdagingen van klimaatveranderingen en de rol van voeding op onze gezondheid er in hun ogen uit moet komen te zien.

Joris Gerritsen, adjunct-hoofdredacteur van De Gelderlander en Janko van Sloten, Chef Achterhoek en Liemers van De Gelderlander, leiden het debat.

Bekijk de video hier.

Bron: De Gelderlander

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten

Bodemcursus

Wil je meer weten over een gezonde bodem en hoe je met praktische aanpassingen de efficiëntie van de bodem vergroot? Dit najaar wordt er weer

Event: ‘Boeren in de Gelderse Vallei’

Event: ‘Boeren in de Gelderse Vallei’ Waar liggen jouw ontwikkelkansen? Het Landbouwnetwerk Regio Foodvalley organiseert dit event om agrarisch ondernemers te inspireren. Welke kansen zijn