Uitnodiging regio-bijeenkomst Korte Voedselketens

Versterken en verduurzamen van korte voedselketens in Regio Foodvalley

Er gebeurt veel op het gebied van korte voedselketens, zeker ook in Regio Foodvalley! Een marketing- en communicatiecampagne, nieuwe korte ketens van reststromen en nog veel meer.
Op 27 september praten we elkaar bij over de nieuwste ontwikkelingen en activiteiten. Ook bespreken we wat prioriteit heeft voor de komende periode. Naar aanleiding van twee eerdere bijeenkomsten (op 8 november 2021 en 20 juni 2022) is namelijk een Agenda Korte Keten voor de Regio Foodvalley ontstaan. Het doel van de Agenda Korte Keten is om de initiatieven rondom korte voedselketens te versterken en te verduurzamen.

Je bent van harte uitgenodigd op 27 september! We zijn te gast op Boerderij tussen de Hagen.

Wat gaan we doen?

• Netwerken en bijpraten over ontwikkelingen.
• Afronden POP3 traject ProefLokaal.
• Terugblikken en oogsten: opbrengst van diverse projecten en activiteiten.
• Afronden dynamische Agenda Korte Ketens.
• Vooruitblik, prioriteiten en activiteiten voor komende periode in gang zetten.

Programma

12.00 Inloop en lunch

12.30 Welkom
Met gespreksbegeleider: Suzan Klein Gebbink

12.35 Project Vallei Proef Lokaal over marketing en communicatie van korte keten
Eén van de zaken die we vanuit de Agenda Korte Keten al hebben opgepakt is het onderwerp marketing&communicatie. Het project Vallei Proef Lokaal is momenteel namelijk in volle gang.
Wija Koers, expert digitale marketing, vertelt samen met deelnemende ondernemer Rianne van Zandbrink vhoe dit loopt en wat de opbrengsten tot nu toe zijn.
Hoe nu verder?

13.00 Nieuwe korte ketens met reststromen
Ondernemer en productontwikkelaar Sebastiaan Hetterschijt, onder meer van Bakkergrondstof, heeft met ondernemers uit Regio Foodvalley ideeën ontwikkeld voor de verwaarding van reststromen tot nieuwe korte ketens. Van bierbostel tot aardappelschillen en meer: welke resultaten zijn behaald? En wat zijn de eerstvolgende vervolgstappen?

13.30 Agenda Korte Keten Regio Foodvalley
Er is een Agenda Korte Ketens in de maak voor de komende jaren. In de bijeenkomst van 20 juni 2022 is een concept besproken. Carolien Huisman, programmamanager Voedsel van Regio Foodvalley en Renee Baris, projectleider korte keten gemeente Ede geven een update over de Agenda en beoogde werkwijze.

Pauze

Activiteiten en prioriteiten
De (concept) Agenda Korte Keten is van ons allemaal (ondernemers, overheden, instellingen, etc.) en bestaat uit een dynamische lijst met prioriteiten en acties die we kunnen aanpakken. Wat zijn aanstaande prioriteiten en activiteiten? Welke projecten en initiatieven lopen er of zitten in de pijplijn? Kunnen we elkaar daarbij helpen of versterken?
Pitches: Iedere deelnemer kan in 1 minuut zijn of haar actuele project of activiteit pitchen, oproepen doen voor samenwerking en suggesties doen voor gezamenlijke activiteiten.
Vergroten marktvraag: veelgenoemde prioriteiten zijn het vergroten van de marktvraag naar regionale producten, beter verdienmodel en kennis / inzicht in ieders eigen markt. Hoe pakken we deze prioriteit concreet op?

14.50 Wrap-Up en vooruitblik

15.00 Afsluiting met koffie & thee

15.30 Optioneel: rondleiding op het bedrijf


Aanmelden

Je kunt hieronder aanmelden. Wil je de uitnodiging doorsturen aan mogelijke andere geïnteresseerden?
We zien je graag op dinsdag 27 september 2022. Heb je nog vragen? Mail dan met Carolien@regiofoodvalleycirculair.nl .

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten