Masterclass Circulaire Voedselketens: Bijproducten in de korte keten

Steeds meer agrarisch producenten zien hoe zij onderdeel zijn van een keten en zoeken hoe zij hun eigen ketens meer circulair kunnen maken. Dat levert een beter gebruik van grondstoffen, maar ook een beter verdienmodel.

De werkplaats Circulaire Voedselketens organiseert een mini masterclass van 2 dagdelen (2,5 uur) voor primaire producenten uit Regio Foodvalley die nieuwe oplossingen en verdienmodellen willen creëren met reststromen, zowel hun eigen bijproducten als eventuele reststromen van derden. Tijdens de masterclass ontwikkelen de deelnemers concrete ideeën voor nieuwe businessconcepten en ketens, zowel voor het individuele bedrijf als mogelijk met andere regionale partijen.

Wie?
Primaire producenten uit Regio Foodvalley die: (willen) produceren voor de regionale markt, (willen) werken aan de verwaarding van reststromen, stappen (willen) zetten naar een duurzame en circulaire bedrijfsvoering actieve en transparante samenwerking in de voedselketen nastreven. Ook afnemers van deelnemende producenten zijn van harte welkom. Er is plaats voor 8 producenten, vol = vol.

Kosten
€ 50 excl. BTW

Wanneer
De masterclass is in september en bestaat uit twee dagdelen van 2,5 uur. Data worden gepland in overleg.

Meer informatie en aanmelden via website Circulaire Voedselketens

Bron: Werkplaats Circulaire Voedselketens


Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten

Webinar Plattelandstoerisme, kans of uitdaging

Overweegt u iets te gaan doen met plattelandstoerisme? Denk bijvoorbeeld aan een mini-camping, glamping, bed & breakfast, groepsaccommodatie, aanbieden van activiteiten, proeverijen, workshops of een