Masterclass Circulaire Voedselketens

8 juli, 9.30 uur

Optimaal benutten grondstoffen, verwaarden reststromen, verminderen voedselverspilling.
Masterclass ‘Nieuwe korte voedselketens met mijn bijproducten’
In samenwerking met Landbouwnetwerk Regio Foodvalley en POP3 project Proeflokaal

Wat
Masterclass voor agrarisch producenten over het verwaarden van hun bijproducten en andere reststromen tot nieuwe regionale voedselketens.

Doelstelling
Ontwikkelen van nieuwe bestemmingen voor reststromen en daarmee versterken regionale voedselketens en nieuwe verdienmodellen
Werken aan levensvatbare circulaire businessconcepten
Ambachtsbedrijven betrekken bij circulaire korte voedselketen
Tijdens de masterclass ontwikkelen de deelnemers concrete ideeën voor nieuwe product-markt-combinaties. En, zij verkennen mogelijkheden om deze producten daadwerkelijk te gaan maken.

Aanpak
De masterclass bestaat uit twee ochtenden, op locatie bij twee van de deelnemers.
Er is plaats voor maximaal 8 agrarische producenten uit Regio Foodvalley. Elke ochtend staan 4 agrarische bedrijven centraal en zijn de andere deelnemers actieve luisteraars. Op basis van huiswerk, de beide masterclasses en uitwerking na afloop ontwikkelen de ondernemers concrete plannen voor nieuwe producten inclusief mogelijk afzet.

Wie?

Primaire producenten uit Regio Foodvalley die:
(willen) produceren voor de regionale markt
(willen) werken aan de verwaarding van reststromen
stappen (willen) zetten naar een duurzame en circulaire bedrijfsvoering
actieve en transparante samenwerking in de voedselketen nastreven
Ook afnemers van deelnemende producenten zijn van harte welkom
Er is plaats voor 8 producenten, vol = vol. Indien de interesse groter is, dan overleggen we over alternatieven.
Kosten voor deelname € 100 excl. BTW

De masterclass wordt gegeven door Sebastiaan Hetterschijt, levensmiddelentechnoloog / productontwikkelaar en al jaren actief in de voedselketen. Sebastiaan heeft kennis van wet- en regelgeving, is creatief met voedselstromen, denkt vanuit de marktvraag en werkt naar praktisch toepasbare ideeën.

Werkplaats Circulaire Voedselketens
De masterclass is onderdeel van de Werkplaats Circulaire Voedselketens, een praktijknetwerk in Regio Foodvalley, waarin partijen uit de gehele voedselketen samen toewerken naar circulaire voedselketens met minder verspilling, besparing van kosten / nieuwe inkomsten en optimale benutting van grondstoffen. Meer informatie over de Werkplaats Circulaire Voedselketens en andere bijeenkomsten lees je hier.

De masterclass wordt georganiseerd in samenwerking met het Landbouwnetwerk Regio Foodvalley en het actuele POP3 project Proeflokaal.

Meer informatie en aanmelden 

Bron: Regio Foodvalley

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten

Bodemcursus

Wil je meer weten over een gezonde bodem en hoe je met praktische aanpassingen de efficiëntie van de bodem vergroot? Dit najaar wordt er weer

Event: ‘Boeren in de Gelderse Vallei’

Event: ‘Boeren in de Gelderse Vallei’ Waar liggen jouw ontwikkelkansen? Het Landbouwnetwerk Regio Foodvalley organiseert dit event om agrarisch ondernemers te inspireren. Welke kansen zijn