Masterclass Van Bijproduct naar Circulaire Korte Ketens

November

Masterclass bestaande uit 2 dagdelen voor agrarisch producenten uit Regio Foodvalley over het verwaarden van bijproducten en andere reststromen tot nieuwe regionale voedselketens.

Doelstelling
Versterken en verduurzamen van de regionale voedselketens door

  • ontwikkelen van nieuwe bestemmingen voor reststromen
  • ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen door ontwikkeling van levensvatbare circulaire businessconcepten
  • ambachtsbedrijven betrekken bij circulaire korte voedselketen


Tijdens de masterclass ontwikkelen de deelnemers concrete ideeën voor nieuwe product-markt-combinaties. En, zij verkennen mogelijkheden om deze producten daadwerkelijk te gaan maken.


Aanpak

De masterclass bestaat uit twee dagdelen waarin de voedselstromen van 8 agrarisch ondernemers centraal staan. Beide sessies zijn actieve werksessies, ‘living labs’, waarin de basis wordt gelegd voor zowel individuele oplossingen als eventuele gezamenlijke ideeën.

  • De masterclass is in november en bestaat uit twee dagdelen van 2,5 uur. We plannen de data in overleg.
  • De bijeenkomsten zijn op locatie bij twee van de deelnemers.
  • Er is plaats voor maximaal 8 agrarische producenten uit Regio Foodvalley. Elke ochtend staan 4 agrarische bedrijven centraal en zijn de andere deelnemers actieve luisteraars. Eventuele nauw betrokken ketenpartners / afnemers zijn ook welkom in overleg.
  • Op basis van huiswerk, de beide bijeenkomsten en uitwerking na afloop ontwikkelen de ondernemers concrete plannen voor nieuwe producten inclusief mogelijk afzet.

De masterclass wordt gegeven door Sebastiaan Hetterschijt, levensmiddelentechnoloog / productontwikkelaar en al jaren actief in de voedselketen. Sebastiaan heeft kennis van wet- en regelgeving, is creatief met voedselstromen, denkt vanuit de marktvraag en werkt naar praktisch toepasbare ideeën.

Wie?

Primaire producenten uit Regio Foodvalley die:

  • (willen) produceren voor de regionale markt
  • (willen) werken aan de verwaarding van reststromen
  • stappen (willen) zetten naar een duurzame en circulaire bedrijfsvoering
  • actieve en transparante samenwerking in de voedselketen nastreven
  • Ook afnemers van deelnemende producenten zijn van harte welkom


Er is plaats voor 8 producenten, vol = vol. Indien de interesse groter is, dan overleggen we over alternatieven.

Kosten voor deelname
Vergoeding voor onkosten á maximaal € 50 excl. BTW.

Meer informatie

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten

Varkens in de strooiselstal

Varkenshouders vertellen hun verhaal op het eigen bedrijf, in samenspraak met collega’s, wetenschappers en andere experts. In een soort Roadshow wordt langs verschillende praktijklocaties in