Masterclass Van Bijproduct naar Circulaire Korte Ketens

November

Masterclass bestaande uit 2 dagdelen voor agrarisch producenten uit Regio Foodvalley over het verwaarden van bijproducten en andere reststromen tot nieuwe regionale voedselketens.

Doelstelling
Versterken en verduurzamen van de regionale voedselketens door

  • ontwikkelen van nieuwe bestemmingen voor reststromen
  • ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen door ontwikkeling van levensvatbare circulaire businessconcepten
  • ambachtsbedrijven betrekken bij circulaire korte voedselketen


Tijdens de masterclass ontwikkelen de deelnemers concrete ideeën voor nieuwe product-markt-combinaties. En, zij verkennen mogelijkheden om deze producten daadwerkelijk te gaan maken.


Aanpak

De masterclass bestaat uit twee dagdelen waarin de voedselstromen van 8 agrarisch ondernemers centraal staan. Beide sessies zijn actieve werksessies, ‘living labs’, waarin de basis wordt gelegd voor zowel individuele oplossingen als eventuele gezamenlijke ideeën.

  • De masterclass is in november en bestaat uit twee dagdelen van 2,5 uur. We plannen de data in overleg.
  • De bijeenkomsten zijn op locatie bij twee van de deelnemers.
  • Er is plaats voor maximaal 8 agrarische producenten uit Regio Foodvalley. Elke ochtend staan 4 agrarische bedrijven centraal en zijn de andere deelnemers actieve luisteraars. Eventuele nauw betrokken ketenpartners / afnemers zijn ook welkom in overleg.
  • Op basis van huiswerk, de beide bijeenkomsten en uitwerking na afloop ontwikkelen de ondernemers concrete plannen voor nieuwe producten inclusief mogelijk afzet.

De masterclass wordt gegeven door Sebastiaan Hetterschijt, levensmiddelentechnoloog / productontwikkelaar en al jaren actief in de voedselketen. Sebastiaan heeft kennis van wet- en regelgeving, is creatief met voedselstromen, denkt vanuit de marktvraag en werkt naar praktisch toepasbare ideeën.

Wie?

Primaire producenten uit Regio Foodvalley die:

  • (willen) produceren voor de regionale markt
  • (willen) werken aan de verwaarding van reststromen
  • stappen (willen) zetten naar een duurzame en circulaire bedrijfsvoering
  • actieve en transparante samenwerking in de voedselketen nastreven
  • Ook afnemers van deelnemende producenten zijn van harte welkom


Er is plaats voor 8 producenten, vol = vol. Indien de interesse groter is, dan overleggen we over alternatieven.

Kosten voor deelname
Vergoeding voor onkosten á maximaal € 50 excl. BTW.

Meer informatie

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten