November
Masterclass bestaande uit 2 dagdelen voor agrarisch producenten uit Regio Foodvalley over het verwaarden van bijproducten en andere reststromen tot nieuwe regionale voedselketens.
Doelstelling
Versterken en verduurzamen van de regionale voedselketens door
- ontwikkelen van nieuwe bestemmingen voor reststromen
- ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen door ontwikkeling van levensvatbare circulaire businessconcepten
- ambachtsbedrijven betrekken bij circulaire korte voedselketen
Tijdens de masterclass ontwikkelen de deelnemers concrete ideeën voor nieuwe product-markt-combinaties. En, zij verkennen mogelijkheden om deze producten daadwerkelijk te gaan maken.
Aanpak
De masterclass bestaat uit twee dagdelen waarin de voedselstromen van 8 agrarisch ondernemers centraal staan. Beide sessies zijn actieve werksessies, ‘living labs’, waarin de basis wordt gelegd voor zowel individuele oplossingen als eventuele gezamenlijke ideeën.
- De masterclass is in november en bestaat uit twee dagdelen van 2,5 uur. We plannen de data in overleg.
- De bijeenkomsten zijn op locatie bij twee van de deelnemers.
- Er is plaats voor maximaal 8 agrarische producenten uit Regio Foodvalley. Elke ochtend staan 4 agrarische bedrijven centraal en zijn de andere deelnemers actieve luisteraars. Eventuele nauw betrokken ketenpartners / afnemers zijn ook welkom in overleg.
- Op basis van huiswerk, de beide bijeenkomsten en uitwerking na afloop ontwikkelen de ondernemers concrete plannen voor nieuwe producten inclusief mogelijk afzet.
De masterclass wordt gegeven door Sebastiaan Hetterschijt, levensmiddelentechnoloog / productontwikkelaar en al jaren actief in de voedselketen. Sebastiaan heeft kennis van wet- en regelgeving, is creatief met voedselstromen, denkt vanuit de marktvraag en werkt naar praktisch toepasbare ideeën.
Wie?
Primaire producenten uit Regio Foodvalley die:
- (willen) produceren voor de regionale markt
- (willen) werken aan de verwaarding van reststromen
- stappen (willen) zetten naar een duurzame en circulaire bedrijfsvoering
- actieve en transparante samenwerking in de voedselketen nastreven
- Ook afnemers van deelnemende producenten zijn van harte welkom
Er is plaats voor 8 producenten, vol = vol. Indien de interesse groter is, dan overleggen we over alternatieven.
Kosten voor deelname
Vergoeding voor onkosten á maximaal € 50 excl. BTW.
Meer informatie