Omschakelcursus biologische melkveehouderij

Najaar 2021

Denkt u ook wel eens aan om over te stappen naar een biologische bedrijfsvoering? Voor de melkveehouders bieden Provincie Gelderland en Bionext dit najaar een omschakelcursus aan. Waardevol als u wilt weten wat erbij komt kijken, maar ook ter inspiratie om uw bedrijf te verduurzamen, zonder gelijk helemaal over te schakelen. Als u wilt weten wat de mogelijkheden zijn binnen uw bedrijf, kunt u vrijblijvend een adviesgesprek aanvragen met expert Kees Water van Ekopart. U kunt hem e-mailen via info@ekopart.nl of bellen op 06 26 51 87 01.

Inmiddels hebben 23 melkveehouders een keukentafelgesprek gevoerd met Kees, waarin zij hun bedrijfsvoering bespraken en hoe kansrijk omschakeling naar biologisch is. Hij neemt met de melkveehouder een vragenlijst door. Hoe lager de score, hoe makkelijker het is voor je bedrijf om op korte termijn om te schakelen. Heb je bijvoorbeeld een gemiddelde melkproductie per hectare en gebruik je weinig kunstmest? Dan is omschakelen naar biologisch waarbij je bedrijf extensiever wordt en je kunstmestgebruik nul wordt misschien maar een kleine stap.

Bron: Provincie Gelderland

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten

Webinar Plattelandstoerisme, kans of uitdaging

Overweegt u iets te gaan doen met plattelandstoerisme? Denk bijvoorbeeld aan een mini-camping, glamping, bed & breakfast, groepsaccommodatie, aanbieden van activiteiten, proeverijen, workshops of een