Online bijeenkomst Praktijkervaringen Gelderse korte ketens

9 juni, 19.30 uur

In deze online sessie gaat het over praktijkverhalen, ervaringen en dilemma’s uit de korte ketens in de praktijk. In alle Gelderse streken zijn enthousiaste ondernemers en initiatiefnemers actief om lokaal geproduceerd voedsel via een korte keten bij de consument op het bord te krijgen. De laatste jaren steeds succesvoller, maar lang niet altijd zonder de nodige uitdagingen.

Programma
19.45 Online inloop en techniek testen
20.00 Welkom en Kennismaking

20.10 Ronde 1
• Liesette Hensen, Van Mien: Eind vorig jaar opende de Eetwinkel Van Mien in Doetinchem. Met een assortiment van lokale producten uit de Achterhoek en de Liemers bieden zij hun klanten een ware eetbeleving.
• Lukas Lagerweij, Pantry: De pantry is een kleine onbemande pop-up winkel met een assortiment van lokale producten direct van de boer, toegankelijk met een app. Er worden meerdere verkoopplekken gerealiseerd in kleine kernen in de omgeving van Voorst.
• Er is nog ruimte voor een pitch van één initiatiefnemer. Laat het ons weten als je jouw verhaal en vragen wilt delen!

20.45 Ronde 2
• Esther van den Berg, Essie Bessie: Essie Bessie wil je aanmoedigen om meer streekproducten te gebruiken door te inspireren met recepten. De recepten geven duidelijk aan welke ingrediënten in de buurt, nu gericht op de Achterhoek, geteeld kunnen worden en waar ze te koop zijn.
• Barrie van Geresteijn, Vallei Streekgroente: Vallei Streekgroente helpt veehouders in Regio Foodvalley met het omschakelen naar het telen van verse onbespoten groenten om lokaal af te kunnen zetten.
• Er is nog ruimte voor een pitch van één initiatiefnemer. Laat het ons weten als je jouw verhaal en vragen wilt delen!
21.20 Korte update over (her)ijking Gelders Kennisnetwerk Voedsel
21.30 Sluiting + informele napraat

Aanmelden 

Bron: Gelders Kennisnetwerk Voedsel

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten