Plattelandscoach helpt melkveehouder met verdienmodel eigen zuivelproduct

Melkveehouder Tijmen van Zessen en zijn vrouw Miranda produceren hun eigen duurzame zuivel. Plattelandscoach Franca van Nunen heeft ze geholpen met een nieuw verdienmodel. Binnenkort openen ze hun melkhuisje met ‘Zouwe Zuivel’ voor het publiek.

Tijmen en Miranda hebben een melkveebedrijf aan de A27 bij Lexmond. Ze vinden duurzaamheid belangrijk. Van de afnemer krijgen ze daarvoor niet veel extra’s. Maar het gaat niet alleen om inkomen. Ze willen ook graag aan consumenten hun zuivel laten proeven en bewustzijn voor duurzaam geproduceerde melk bij brengen.

Nieuw verdienmodel
Coach Franca heeft samen met Tijmen en Miranda onderzocht waar ze blij van worden, wat de kansen zijn en wat het kosten en opbrengsten plaatje is. Het ging dus om een nieuw verdienmodel, korten keten afzet, verbinding boer met de burger, blijven investeren in duurzaamheid en consumenten daar iets over vertellen.

Bekijk het resultaat van het coachingstraject:

Ook advies van een plattelandscoach?
De plattelandscoaches geven je gratis en onafhankelijk advies over allerlei vraagstukken. Denk aan onder andere bedrijfsopvolging of beëindiging, omschakelen naar kringlooplandbouw, lokale voedselproductie, asbestsanering of zon op daken.

Meld je aan voor advies plattelandscoaches

Bron: LAMI

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten

Webinar Plattelandstoerisme, kans of uitdaging

Overweegt u iets te gaan doen met plattelandstoerisme? Denk bijvoorbeeld aan een mini-camping, glamping, bed & breakfast, groepsaccommodatie, aanbieden van activiteiten, proeverijen, workshops of een