Podcast Nieuwe Verdienmodellen: Landcoöperatie de Hooilanden

Podcast Nieuwe Verdienmodellen: Landcoöperatie de Hooilanden

In deze aflevering van Boer aan het Roer: Nieuwe Verdienmodellen een gesprek met Lodewijk Pol over Community based ondernemen. Hij heeft de Hooilanden Landcoöperatie opgericht. Met de coöperatie wordt grond aangekocht die verpacht wordt aan Boerderij de Hooilanden. 

 Beluister de podcast via Boer aan het Roer

Voor het bedrijf is langdurige pacht een mogelijkheid om zonder veel kapitaal beschikking te hebben over grond. Zij kunnen dan hun geld optimaal investeren in andere bedrijfsmiddelen, zoals een diervriendelijke stal of productverwerking. Ook is het bedrijf makkelijker overdraagbaar: een eventuele opvolger hoeft de grond niet te kopen, maar kan het pachtcontract overnemen. Iedereen kan lid worden van de coöperatie door een certificaat te kopen. Daarmee worden mensen betrokken bij het bedrijf en krijgen zij inspraak.

Over de podcastserie
In de podcastserie Boer aan het Roer: Nieuwe Verdienmodellen worden gesprekken met experts en ondernemers uit de Foodvalley regio gevoerd. In iedere aflevering staat een ondernemer centraal die een vernieuwend concept, korte keteninitiatief of verdienmodel heeft ontwikkeld. De podcast is ontwikkeld om kennis te delen met agrarisch ondernemers, erfbetreders en beleidsmakers. Voorafgaand aan de serie werd een webinar uitgezonden waarin theorieën en kansen voor nieuwe verdienmodellen voor agrariërs werden toegelicht. Het webinar en de podcasts zijn te vinden op https://boeraanhetroer.nl/nieuwe-verdienmodellen/.

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten

Webinar Plattelandstoerisme, kans of uitdaging

Overweegt u iets te gaan doen met plattelandstoerisme? Denk bijvoorbeeld aan een mini-camping, glamping, bed & breakfast, groepsaccommodatie, aanbieden van activiteiten, proeverijen, workshops of een