Praat mee over energie in de Valk

Datum: 9 november

Praat mee over water en energie tijdens thema-avonden in de Valk. Het Plaatselijk Belang, Gemeente Ede, organisaties en inwoners werken samen aan een gebiedsplan voor het Buurtschap De Valk. Dit plan bevat mogelijkheden voor duurzame ontwikkeling voor de Valk, bijvoorbeeld een plaatselijke energie coöperatie. Afgelopen juni hebben bewoners tijdens gebiedsbijeenkomsten samen nagedacht over kansen en vraagstukken op verschillende thema’s, zoals bodem, water, landbouw, biodiversiteit, stikstof, energie, toerisme. Uit deze sessies bleek dat er behoefte is om door te praten over verschillende thema’s. Voor de onderwerpen water en energie kunnen de inwoners van de Valk de komende maanden meepraten tijdens twee thema-avonden. Tijdens deze thema-avond worden kansen en vervolgstappen besproken die een plek krijgen in het gebiedsplan.

Thema-avond energie

Op 9 november gaan we in gesprek over zonnepanelen en windmolens op bedrijven en woningen, de mogelijkheden van accu’s en ontwikkelingen in waterstof. Specifiek is er aandacht voor subsidiemogelijkheden, netcapaciteit en mogelijkheden voor een energiecoöperatie in de Valk.

Praktische informatie

Thema-avond energie: 9 november om 19.30 – 21.00 in Buurthuis de Valk
Adres buurthuis: Het Kulturhuus de Hooge Valk, Hoge Valkseweg 52-A, De Valk

Aanmelden

Aanmelden voor kan per mail bij Dik van de Haar, secretaris plaatselijk belang de Valk: pbdevalk@gmail.com

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten

Webinar Plattelandstoerisme, kans of uitdaging

Overweegt u iets te gaan doen met plattelandstoerisme? Denk bijvoorbeeld aan een mini-camping, glamping, bed & breakfast, groepsaccommodatie, aanbieden van activiteiten, proeverijen, workshops of een