1 april: Project Kennisdeling Regeneratieve Landbouw – Utrecht

Datum: 1 april 2022

Het doel van dit programma is om kennis te maken met regeneratieve landbouw, agroforestry en andere relevante onderwerpen om vervolgens in samenwerking met professionals een plan van aanpak op te stellen dat aansluit op het bedrijfsmodel. Met als ultiem doel; de eerste stap te nemen naar een regeneratief bedrijf.

Voor wie:
Alle agrarische ondernemers in de provincie Utrecht die willen onderzoeken wat regeneratieve landbouw voor hen kan betekenen en hoe het (rendabele) regeneratieve bedrijfsmodel eruit zou kunnen zien.

Hoe ziet dat eruit:
Jaar 1: Wat is regeneratieve landbouw en is het iets voor jou en je bedrijf ? Tijdens dit jaar vorm je een antwoord op deze vraag door een drietal informatiebijeenkomsten en een excursie die je onder andere inzicht geven in de principes, bedrijfsvormen en voordelen om uiteindelijk zelf aan de slag te gaan.  Tijdsbesteding: 4 dagdelen van 4 uur + 1 dag excursie

Jaar 2: Je wilt door, maar hoe pak ik het aan? Om tot een plan van aanpak te komen zijn er vier themabijeenkomsten, een excursie naar twee bedrijven in transitie en  bieden we ondersteuning bij het schrijven van het plan.
Tijdsbesteding: 4 dagdelen van 4 uur + 1 dag 
excursie + 10 uur individuele begeleiding.

Jaar 3: Plan van aanpak is gereed en nu? Wij bieden in deze fase praktische individuele ondersteuning van onze professionals om het plan te realiseren.
Tijdsbesteding: 20 
uur individuele begeleiding + eigen tijd die je nodig hebt om te starten.

Je kan na ieder jaar beslissen of je doorgaat naar het volgende jaar.

Kosten:
Dit programma wordt ondersteund met een financiële bijdrage van de EU en de provincie Utrecht. Dit betekent dat het gehele programma met een waarde van € 8.000,- ex BTW wordt aangeboden voor € 825,- ex BTW.  Je betaalt per jaar van deelname. De bedragen zijn als volgt opgebouwd:

Jaar 1: € 250,- ex BTW
Jaar 2: € 275,- ex BTW
Jaar 3: € 300,- ex BTW

Meer informatie en aanmelden
Voor meer informatie om je in te schrijven, ga naar boeren-bos.nl/agroforestry-utrecht/  of mail naar info@boeren-bos.nl. Je kan ook telefonisch contact opnemen met 06 28345010.

Bekijk ook de flyer

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten

Webinar Plattelandstoerisme, kans of uitdaging

Overweegt u iets te gaan doen met plattelandstoerisme? Denk bijvoorbeeld aan een mini-camping, glamping, bed & breakfast, groepsaccommodatie, aanbieden van activiteiten, proeverijen, workshops of een