Reekalfjes opsporen met drone

Sinds dit jaar heeft o.a. weidevogelbescherming ‘De Kiewiet’ (meerdere dagen per week) de beschikking over een weidevogeldrone in de Gelderse Vallei. Deze drone is van agrarisch collectief Utrecht Oost en wordt ingezet om weidevogels, zoals, kievit, grutto en tureluur in vnl. hoog gras op te sporen en te beschermen.
Hier is een speciaal dronepiloten team voor opgeleid en kunnen dagelijks vluchten bij geschikt weer uitvoeren. Dit alles is op vrijwillige basis en kosteloos. Daarnaast is deze drone ook uitermate geschikt om reekalveren mee op te sporen, om vervolgens voor maaiwerkzaamheden te behoeden.

Mochten er nog graspercelen zijn die gemaaid gaan worden en waarbij regelmatig reeën op aanwezig zijn, dan is een dronevlucht vooraf het maaien misschien wel wenselijk. Heb je over bovenstaande nog vragen of wil je een droneverzoek aanvragen, dan kan dat via onderstaande coördinator aangevraagd worden.
Henk de Leeuw, coördinator WVB ‘De Kiewiet’ M. 06 – 41 74 80 78

Bron: LTO Gelderse Vallei

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten

Webinar Plattelandstoerisme, kans of uitdaging

Overweegt u iets te gaan doen met plattelandstoerisme? Denk bijvoorbeeld aan een mini-camping, glamping, bed & breakfast, groepsaccommodatie, aanbieden van activiteiten, proeverijen, workshops of een