Tool geeft advies over optimale condities hardfruit

Wageningse tool geeft advies over optimale bewaarcondities hardfruit

Als teler, bewaarder en/of loonkoeler wil je dat het vers geoogste fruit zo goed mogelijk wordt bewaard. De beste bewaarconditie hangt af van onder andere het ras, de plukperiode en de bewaarinstallatie. Wageningen Food & Biobased Research heeft een Bewaaradvies Tool ontwikkeld waarmee het mogelijk is om op basis van deze gegevens, gecombineerd met de jarenlange kennis en modellen van Wageningen University & Research, zelfstandig een keuze te maken bij het instellen van bewaarcondities voor Nederlandse appels en peren.

Voor iedereen die beschikt over het WUR fruit consultancy abonnement is toegang tot deze nieuwe tool gratis. Na het invullen van een aantal gegevens ontvangt de gebruiker binnen enkele minuten per e-mail een advies. Eventuele aanvullende vragen over de bewaring van hardfruit kunnen gesteld worden aan een WUR expert.

Meer informatie
Bewaaradvies Tool voor hardfruit

BRON: Wageningen UR

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten

Webinar Plattelandstoerisme, kans of uitdaging

Overweegt u iets te gaan doen met plattelandstoerisme? Denk bijvoorbeeld aan een mini-camping, glamping, bed & breakfast, groepsaccommodatie, aanbieden van activiteiten, proeverijen, workshops of een