Tweede Food Operator-klas gestart op de nieuwe locatie Food Academy Nijkerk

Donderdagochtend 5 november is de tweede lichting van de MBO-opleiding Food Operator van de Food Academy Nijkerk (FAN) gestart. Zeven BBL-studenten verzamelden zich om het begin van hun schooljaar in een klein gezelschap te vieren. De FAN is vanaf nu gevestigd terrein van Aeres (V)MBO in Nijkerk. De Regio Deal ondersteunt Food Academy Nijkerk om de koppeling tussen onderwijs en arbeidsmarkt te versterken.

Tweede lichting studenten
In februari 2020 begon de eerste klas met de opleiding. Dit werd groots gevierd in gezelschap van alle samenwerkingspartners. Gert-Jan Koetsier, manager Food Academy Nijkerk, is trots om een tweede lichting aan te kunnen kondigen: “Het feit dat we negen maanden na onze officiële start aan de slag kunnen met een tweede groep studenten is positief. We zien het als onze missie om jongeren kennis te laten maken met mooie banen in de foodsector. De start van deze tweede klas is een stap in de goede richting!”

MBO-opleiding Food Operator
In samenwerking met Aeres (V)MBO, biedt Food Academy Nijkerk het mbo-traject ‘Food Operator’ aan. Binnen twee jaar worden studenten volgens het ‘Werken en Leren’ principe opgeleid tot professionals in de levensmiddelenindustrie. Eén dag in de week krijgen de jongeren klassikaal les, de overige dagen gaan ze aan het werk bij foodbedrijven zoals Epos, Hazeleger Kaas, Arla Foods, Jonker & Schut, Van Diermen Masterbakers en 2 Sisters Storteboom.

Nieuwe locatie
Sinds kort heeft de Food Academy Nijkerk een eigen plek op het plein van Aeres (V)MBO Nijkerk. Een modern ingerichte ruimte waar FAN studenten les krijgen en er – als dat weer kan – bestuursvergaderingen, informatiemiddagen én open avonden plaatsvinden. Benieuwd naar de locatie? En wat het voor bedrijven, onderwijs en de overheid betekent? Bekijk dan de video.

Bron: Regio Foodvalley

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten

Bodemcursus

Wil je meer weten over een gezonde bodem en hoe je met praktische aanpassingen de efficiëntie van de bodem vergroot? Dit najaar wordt er weer

Event: ‘Boeren in de Gelderse Vallei’

Event: ‘Boeren in de Gelderse Vallei’ Waar liggen jouw ontwikkelkansen? Het Landbouwnetwerk Regio Foodvalley organiseert dit event om agrarisch ondernemers te inspireren. Welke kansen zijn