Uitnodiging online clinics zelfbewust ondernemerschap

12 okt., 2 nov., 23 nov.

Waar staat jouw bedrijf over 10 jaar en welke eigenschappen heb je nodig om een goede koers uit te zetten? Voor iedereen die in deze zoektocht zit, bieden LTO Noord, POV en LTO Vrouw & Bedrijf een reeks interessante online clinics.

Door welke factoren worden de keuzes die je maakt beïnvloed? Vormgeven aan een toekomst voor jouw bedrijf, terwijl de sector onder een vergrootglas ligt. Hoe doe je dat?

Je denk er misschien over om je bedrijf te vergroten. Of te verbreden met een melktap, bed & breakfast of zorgtak. Mogelijk maak jij je zorgen over hoe omwonenden of de maatschappij aankijkt tegen het bestaansrecht van jouw bedrijf. Haal het beste uit jezelf én je bedrijf op de manier die bij jou past.

Online clinics
LTO Noord organiseert in samenwerking met de POV en LTO Vrouw & Bedrijf een reeks van 3 online clinics over het vergroten van zelfbewust ondernemerschap. In deze clinics geven we je handvatten om dicht bij jezelf te blijven, maar toch optimaal in te spelen op de mogelijkheden, kansen en uitdagingen die de toekomst van jouw bedrijf biedt. We nodigen drie keer een interessante spreker uit die je prikkelt om op een andere manier na te denken over de sterkten en zwakten van jezelf en je bedrijf. En die je meeneemt om op een creatieve manier te kijken naar de kansen en bedreigingen van buitenaf.

Top 3 grootste uitdagingen
Naast de zakelijke, financiële kant zijn de drie grootste uitdagingen van het boerenondernemerschap het betrekken en in harmonie omgaan met omwonenden, begrip en trots vanuit de maatschappij verkrijgen en toekomstgerichte keuzes maken die bij jou passen. Over elk van deze drie thema’s organiseren we een korte, praktische clinic. Vanachter je pc, telefoon of tablet kom je in 5 kwartier even uit de waan van alledag en word je een verfrissende spiegel voorgehouden.

Welkom
Je bent van harte welkom om de hele reeks te volgen of alleen één clinic bij te wonen die jou het meest aanspreekt. Deelname is gratis. Klik hier om je aan te melden.

  • Clinic 1: dinsdag 12 oktober van 20.00-21.15 uur.
    Thema: Eigen koers houden, met je voeten in de maatschappij

Hoe kies of houd je je eigen koers in tijden met grote veranderingen? Volgens Agrocoach Onno van Eijk begint dat bij de vragen: waar sta ik, wie ben ik en wat zie ik om mij heen? Hij helpt om met een open blik te kijken naar ontwikkelingen, trends, kansen en bedreigingen. En laat zien hoe je vanuit heel verschillende invalshoeken naar je eigen koers kunt kijken. Want wanneer je anders naar problemen en oplossingen kunt kijken, kun je met jouw koers het verschil maken.

  • Clinic 2: dinsdag 2 november van 20.00-21.15 uur.
    Thema: Vertel met trots het verhaal van jouw bedrijf

Hoe vertel je op een aansprekende manier hoe goed jij met jouw bedrijf inspeelt op de maatschappelijke veranderingen? Wija Koers gaat in op de sterke en zwakke punten voor het vertellen van een aantrekkelijk bedrijfsverhaal: waar sta ik als ondernemer, waar wil ik naar toe en wat heb ik daarbij nodig. Met als doel dat jij de dingen doet waar jij energie van krijgt.

  • Clinic 3: dinsdag 23 november van 20.00 tot 21.15 uur.
    Thema: Zelfinzicht en reflectie: Pak de regie en blijf scherp

Hoe blijf je succesvol en relevant als agrarisch ondernemer en welke 21e eeuw vaardigheden horen daarbij? Carmen van Dam van de LTO Academie verzorgt een inleiding over zelfreflectie, persoonlijk leiderschap en het pakken van de regie vanuit je eigen intrinsieke motivatie. Zodat je vaardigheden ontwikkelt die aansluiten bij wat de huidige tijd en de omstandigheden van je vragen. In deze clinic krijg je handvatten om te ontdekken hoe jij jezelf wilt doorontwikkelen als ondernemer.

Aanmelden
Geïnteresseerd? Meld je aan via deze link. Deelname is gratis. Tijdens de clinics kun je via de chatfunctie vragen stellen, die zoveel mogelijk nog tijdens de clinic worden beantwoord. Iedereen die zich aanmeldt, ontvangt kort voor aanvang een mail met link waarmee je kunt inloggen. Ben je niet in de gelegenheid om de online clinic live te volgen? Meld je dan toch aan, want na afloop ontvang je een terugkijklink.

Bron: LTO Noord

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten

Webinar Plattelandstoerisme, kans of uitdaging

Overweegt u iets te gaan doen met plattelandstoerisme? Denk bijvoorbeeld aan een mini-camping, glamping, bed & breakfast, groepsaccommodatie, aanbieden van activiteiten, proeverijen, workshops of een