UITNODIGING: Tafelgesprek ‘duurzame korte voedselketens in Regio Foodvalley

8 november

AAN: producenten / initiatiefnemer / samenwerkingsverband / ondernemer / intermediair in de regionale voedselketens in Regio Foodvalley,

Producten uit de regio hebben momenteel veel aandacht! Het aantal primaire producenten dat (deels) afzet via de korte keten neemt toe. De afzet groeit, onder meer via erfwinkels, supermarkten en horeca. Versterkt door de coronamaatregelen, kochten consumenten het afgelopen jaar vaker bij de boer. Ook Regio Foodvalley kent een groot aantal initiatieven en een steeds groter en breder aanbod van producten voor de regionale markt.
Hoe kunnen we deze ontwikkelingen samen verder versterken? Hoe kunnen we vanuit de regio onze programma’s en activiteiten verder afstemmen op de behoeften in de keten. En wat zijn de subsidiemogelijkheden vanuit bijvoorbeeld POP3?
Graag nodigen we je uit om hierover in gesprek te gaan.

Doel
– Gedachtenwisseling over de vraag: Hoe kunnen we in Regio Foodvalley de korte voedselketens verder versterken, verder opschalen en verder verduurzamen? Wat is nodig om verder te komen? En hoe kunnen we elkaar als ondernemers, overheden en andere regionale partijen daarbij helpen?
– Initiatieven in Regio Foodvalley informeren over mogelijke vormen van ondersteuning, zoals masterclasses, netwerken en subsidiemogelijkheden, zoals de POP3+.

Programma
Vanaf 14.30 uur staat de koffie en thee voor je klaar.

Om 15.00 uur start het gesprek, met onder meer:
– Toelichting over duurzaam en regionaal voedsel bij het Smaakpark, door Christian Weij
– Wat zijn de plannen en ambities? Hoe zien we de korte voedselketens over 10 jaar?
– Waar lopen we tegenaan, wat is lastig?
– Pitches door ondernemers / initiatieven / collectieven uit de regio
– Pitches over activiteiten en hulpaanbod Regio Foodvalley
– Wat is nodig om verder te komen? Hoe kunnen we elkaar helpen?
– Wat spreken we af?
Om 16.30 schenken we een drankje met regionale hapjes en kunt u nader in gesprek met andere ondernemers en betrokkenen bij Regio Foodvalley en de verschillende projecten.

Met wie?
We nodigen iedereen uit die een actieve rol speelt in de korte en duurzame voedselketens in Regio Foodvalley. In het bijzonder is de uitnodiging gericht aan:
– de verschillende collectieven en samenwerkingsverbanden die onze regio rijk is
– producenten en andere ketenpartijen
– mensen (overheden, coördinatoren, trekkers) die een intermediaire rol spelen in de verdere ontwikkeling van korte en duurzame ketens

Corona-maatregelen
We zijn genoodzaakt de corona-richtlijnen te volgen. Dat betekent dat voor deze bijeenkomst een QR code nodig is.

Aanmelden
Kom je ook? Je kunt je aanmelden via een mailtje naar struik@happyland.nl
De locatie kent een maximum aantal deelnemers.

Vriendelijke groet,

initiatiefnemers van deze bijeenkomst:
– Samareh Bloemberg, Programma Voedsel- en Eiwittransitie Regio Foodvalley
– Marit Rietveld, gemeente Ede
– Janneke Bruil, gemeente Wageningen
– Peter Hermens, gemeente Barneveld
– Ilona Baan, Landbouwnetwerk Regio Foodvalley
– Gerdien Kleijer, Boer aan het Roer (Regiodeal Foodvalley)
– Bart van de Beek, ICT – Campus
– Werkplaats Circulaire Voedselketens (Living Lab Regio Foodvalley Circulair) – Carolien Huisman en Suzan Klein Gebbink
– POP3-project Proeflokaal – Marie Baartmans, Marijn Struik, Suzan Klein Gebbink

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten