Vanaf 2 mei Subsidie Wolvenschade Gelderland

Houdt u schapen en/of geiten in het leefgebied van wolven (Noord-, Midden en Zuidwest-Veluwe) en heeft u een vaste of verplaatsbare afrastering aangeschaft om uw dieren tegen de wolf te beschermen? Dan kunt u nu al subsidie aanvragen. Na 2 mei 2022 wordt deze regeling uitgebreid met een calamiteitenregeling voor schade door zwervende wolven buiten de leefgebieden die nu zijn vastgesteld. U kunt maximaal € 20.000 subsidie ontvangen.

U kunt deze subsidie aanvragen als:

– u de subsidie aanvraagt nadat de afrastering is aangeschaft;
– de afrastering is geplaatst of wordt gebruikt in een leefgebied van wolven;
– u voor de publicatiedatum al eigen schapen en geiten hield in een leefgebied van de wolf dat GS heeft aangewezen (zie ook onder kopje Leefgebied);
– de hele afrastering voldoet aan de eisen die de Gebiedscommissie preventie wolvenschade Gelderland hiervoor heeft vastgesteld in een schadepreventieplan. Voor een snelle weergave van deze eisen raadpleegt u onze factsheet ‘Specifieke eisen aan afrastering’ (onder het kopje Downloads en links)
– u als schapen- of geitenhouder in het Identificatie- en Registratiesysteem van dieren (I&R Dieren) van RVO staat geregistreerd.

Meer informatie

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten

Webinar Plattelandstoerisme, kans of uitdaging

Overweegt u iets te gaan doen met plattelandstoerisme? Denk bijvoorbeeld aan een mini-camping, glamping, bed & breakfast, groepsaccommodatie, aanbieden van activiteiten, proeverijen, workshops of een