Webinar Boxafstellingen melkvee

Datum: 25 januari, 20.00 uur

De levensduur van de koe speelt een prominente rol in de kringloop op het melkveebedrijf. De factoren die de levensduur van een koe beïnvloeden zijn samen te vatten in koe, boer en leefomgeving. Een onderdeel van de leefomgeving is de ligplaats.

Ligcomfort is ontzettend belangrijk voor een goede gezondheid en productie van de koe. Een koe die makkelijk opstaat en gaat liggen heeft gezondere klauwen, eet meer en produceert meer melk. In dit webinar, die wordt georganiseerd in samenwerking met Valacon, gaan we in op de ideale afstellingen en eigenschappen van een ligbox. Een mooie kans voor jou als melkveehouder of andere geïnteresseerden om op een andere manier naar de koeien en ligboxen te leren kijken.

EXTRA: Deelnemers aan het webinar kunnen tot woensdag 19 januari een video opsturen van het opstaan of gaan liggen van een koe in een ligbox via whatsapp naar Marjolein Feiken van Valacon (06-21938609). Uit de ingestuurde video’s maken we een selectie die geschikt is om te laten zien en te bespreken tijdens het webinar.

Let op: je kan gewoon met je mobiel een filmpje maken. Zorg dat in ieder geval de hele koe in beeld is tijdens het opstaan.

Meld je aan via VKON

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten

Webinar Plattelandstoerisme, kans of uitdaging

Overweegt u iets te gaan doen met plattelandstoerisme? Denk bijvoorbeeld aan een mini-camping, glamping, bed & breakfast, groepsaccommodatie, aanbieden van activiteiten, proeverijen, workshops of een