Webinar Doorbraak naar gezondere zuivel

11 juni, 11.00 uur

Onderzoeken in binnen en buitenland wijzen uit dat ‘grass-fed’ melk een veel gezondere samenstelling heeft. Veel vers gras of eventueel gedroogd gras (hooi) geeft melk met deze betere samenstelling. Een groep melkveehouders zetten deze bijzondere stap; een ‘reset’. Op 11 juni 2021 is het eerste webinar in een reeks van 4 webinars die in juni/juli worden georganiseerd.

Vers gras van half maart tot half december. Door de koeien bij goede omstandigheden buiten te laten grazen. En daarnaast extra vers gras en eventueel wat hooi op stal bij te voeren.

In de winter geen ingekuild gras maar gedroogd gras (groen hooi), dat de vers gras kwaliteit behoudt. In de nieuw ontwikkelde hooibergen wordt bijna volledig met zonnewarmte gras gedroogd tot hooi. Kortom, een gehaald doel om het hele jaar de hoogste kwaliteit zuivel te halen met een zeer goede smaak. Van deze hooizuivel zijn momenteel twee kaassoorten op de markt.

Onderzoek naar welke kruiden en planten in het grasland een positieve bijdrage leveren aan de smaak en de kwaliteit van de melk zijn in volle gang.

Meer weten over deze nieuwe aanpak?
Neem deel aan het webinar op vrijdag 11 juni 2021 van 11 tot 12 uur; graag aanmelden en info bij Wim de Hoop; mail: dehoop@kcgg.nl

https://uuthooi.nl/

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten