Webinar over Bemesting

18 januari 2021, 10.00 uur

Op maandag 18 januari organiseren de LTO Noord-projecten ‘Vruchtbare Kringloop Noord Nederland’ en ‘Van bodemkennis naar bodemkunde’ een online webinar over bemesting.

Wim Bussink van Nutriënten Management Instituut (NMI) neemt u mee hoe u komend groeiseizoen de mineralenbenutting verbetert en mineralenverliezen (o.a. ammoniak) vermindert op uw bedrijf. Hij zal onder meer ingaan op de volgende vragen: Wat zijn praktische oplossingen om de drijf- en kunstmest beter te verdelen? Welke interactie hebben nutriënten met elkaar? Welke groenbemester kan ik het beste na de oogst inzaaien om zo min mogelijk uitspoeling te krijgen? Hoe kan de bodem de nutriënten beter vasthouden? Hoe kan de bemesting het beste worden afgestemd op de weidegang? Met welke temperatuur en weersvoorspelling dien ik stikstof toe voor de eerste snede? Wat is het verschil tussen gewasgerichte en bodemgerichte bemesting?

Meer informatie en aanmelden

Bron: LTO Noord

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten

Webinar Plattelandstoerisme, kans of uitdaging

Overweegt u iets te gaan doen met plattelandstoerisme? Denk bijvoorbeeld aan een mini-camping, glamping, bed & breakfast, groepsaccommodatie, aanbieden van activiteiten, proeverijen, workshops of een