Foodvalley Farmvloggers

Ben jij benieuwd naar het dagelijks leven van boeren en boerinnen in de Foodvalley? Volg dan de Farmvloggers! In deze vlogserie geven zij een kijkje in het leven op de boerderij. 

Heb je vragen over de boerderij of wil je kennismaken met boeren en boerinnen in onze regio? Kijk eens bij de initiatieven die hieronder staan! Zo kan je een open dag op een boerderij bezoeken, in gesprek gaan met boeren op social media of rechtstreeks bij de boer je eten kopen. We komen graag met je in contact!

Vallei Boert Bewust
Vallei Boert Bewust werkt aan verbinding tussen boeren, tuinders en samenleving in eigen streek. We voeren graag een open en eerlijk gesprek over de landbouw zodat je weet waar jouw voedsel vandaan komt. Een open dag bezoeken, vergaderen op de boerderij, dagje uit op de boerderij? Kijk op de website voor de mogelijkheden. Volg Vallei Boer Bewust op Facebook en Instagram.

Eerlijk Eten uit de Streek
Elke dag vers voedsel op je bord van boeren uit de streek? Eerlijk Eten uit de Streek werkt samen met boeren en consumenten aan een verantwoord, regionaal voedselsysteem. Je kunt een abonnement nemen om wekelijks een streekpakket af te halen bij jou in de buurt. Lekkere recepten inbegrepen!

Kijken bij de boer
Ieder jaar organiseert Kijken bij de Boer vier fietsroutes rond Ede, Woudenberg, Nijkerk en Barneveld, waarbij diverse agrarische bedrijven hun deuren open zetten voor publiek.

Leren bij de boer
De naam zegt het al: educatie op een boerderij. Dat is wat educatieboeren van Leren bij de Boer op hun eigen bedrijf aanbieden, aan leerlingen van alle scholen in de Gelderse Vallei en regio Foodvalley.

Nieuwe vlogs
Op de hoogte blijven van nieuwe video’s? Via de social mediakanalen van Landbouwnetwerk Regio Foodvalley of Vallei Boert Bewust krijg je van ons een seintje!

Dit zijn de Farmvloggers!

Conny van den Top - Lunteren

  Conny van den Top – melkvee en kippen Lunteren

Janny Bos - Putten

Janny Bos – varkensbedrijf Putten

Jantine van de Kraats – geitenbedrijf Stroe

Birgit Hanskamp – melkvee en zuivelbedrijf Renswoude

Ad Brandsen – zorgboerderij Barneveld

Carina van de Beek – melkveebedrijf Putten