GRATIS
Worskhop Gastheerschap

Asset 7 In gesprek met mensen van buiten je bedrijf

Hoe ontvang je als boer mensen op je erf? Als agrarisch ondernemer spreek je dagelijks met je erfbetreders. Maar het wordt steeds belangrijker om ook in gesprek te kunnen gaan met de gemeente, provincie en mensen uit je buurt. In de GRATIS Workshop Gastheerschap krijg je in twee dagdelen praktische handvatten van een ervaren hospitality trainer.

De buurt betrekken bij je boerenbedrijf: als boer hoor je vaak dat het belangrijk is om te ondernemen in verbinding met je omgeving. Het wordt steeds minder vanzelfsprekend dat je buren ook boeren zijn. Met het oog op de Omgevingswet die volgend jaar ingaat wordt het cruciaal dat je een goede relatie met je buurt onderhoudt en toekomstplannen goed kunt presenteren aan bijvoorbeeld gemeente en provincie.

Maar gesprekken voeren met mensen die weinig weten van een boerenbedrijf is niet zo makkelijk. Daarom is de Workshop Gastheerschap ontwikkeld. Het idee van de workshop is ontstaan vanuit de Farmacademie die voorgaande jaren werd georganiseerd om horecamensen te onderwijzen over de boerenproducten die zij hun gasten voorschotelen. In de Workshop Gastheerschap draaien we de rollen om: als agrarisch ondernemer krijg je een training hoe je zelf gasten ontvangt en met hen in gesprek gaat.

Voorwaarden deelname
De Workshop is volledig gratis en wordt gefinancierd door gemeente Ede. Alle boeren in de Foodvalley regio kunnen meedoen. Er is ruimte voor maximaal 12 deelnemers, dus meld je snel aan via het aanmeldformulier onderaan deze pagina. Op dit moment hebben we al meer dan 12 aanmeldingen binnen. Als je je nu alsnog aanmeldt, word je op de reservelijst geplaatst. Bij voldoende animo organiseren we nog een ronde in het voorjaar. 
Heb je vragen? Neem dan contact op met het Agroloket Regio Foodvalley: Tel. 088 888 6633, agroloket@regiofoodvalley.nl

Programma
Dag 1: 18 januari (datum onder voorbehoud i.v.m. huidige coronamaatregelen)
Tijd 13.00 – 16.00 uur, inclusief lunch.
Locatie: Ecofields Wekerom
Trainer: Marielle van Tol van ZIP Company
Gastspreker: Steven van Westreenen van Westreenen Adviseurs geeft een presentatie over de Omgevingswet. Deze wet gaat naar verwachting in 2022 in en heeft betrekking op hoe je je omgeving betrekt bij je bedrijf.

Dag 2: 8 februari
Tijd 13.00 – 16.00 uur, inclusief lunch.
Locatie: Ecofields Wekerom
Trainer: Marielle van Tol van ZIP Company 

Aanmeldformulier