‘Agrarische bedrijfsbegeleiding geeft duidelijkheid’

Roel en Rowin Batterink, biologisch bedrijf Het Witte Water in Nijkerk

Rowin: ‘We hebben een agrarische coach ingeschakeld om ons te begeleiden bij vragen rondom de bedrijfsovername. Samen met mijn ouders Roel en Jenny zit ik inmiddels een paar jaar in de maatschap. Op den duur neem ik het bedrijf over. Het was lange tijd niet mijn intentie om het bedrijf voort te zetten. Ik heb gezondheidsmanagement gestudeerd, maar werk niet in die sector. Ik hou namelijk van de vrijheid, de afwisseling en het ondernemerschap van het boerenbestaan.’
Roel: ‘Beetje bij beetje bouw ik af en komt Rowin er steeds meer in. Toen ik hoorde van de bedrijfsbegeleiding voor agrarische families in de Regio Foodvalley, leek mij dat een goed idee. Het is handig dat een onafhankelijke coach alle zaken op een rij zet en sturing geeft aan het gesprek. Zo’n coach stelt vragen die we zelf al wel hebben, maar die wij geneigd zijn vooruit te schuiven.’

Rowin: ‘Belangrijke vraagstukken voor mij waren hoe ik het bedrijf voort ga zetten, welke richting ik opga en wie waar gaat wonen. Op basis van de gesprekken hebben we keuzes gemaakt. We hebben verschillende bedrijfstakken: vleesvarkens, opfok van leghennen, groenten en zorg. Omdat ik minder met de zorgtak heb, gaan we die afbouwen. We hebben vernieuwingen in petto, maar gaan dat in stapjes doen in verband met de investeringen die ermee gemoeid zijn. We leggen al wel zonnepanelen op alle schuren; we worden ook energieboer.’

Meer informatie
Veel agrariërs worstelen met vragen over de toekomst van hun bedrijf. Welke kansen zijn er voor doorontwikkeling, verbreding of bedrijfsopvolging? Om families te begeleiden in hun keuzeproces en bij het uitstippelen van een uitgekiende toekomststrategie, is er een speciaal begeleidingstraject. Agrariërs die zich aanmelden gaan in gesprek met een persoonlijke coach. Het traject omvat zeven à acht gesprekken. De eigen bijdrage is € 250,-. Meer informatie: Wicha Benus, Gebiedscoöperatie O-gen,  w.benus@o-gen.nl of 033-2776390.

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten

Bodemcursus

Wil je meer weten over een gezonde bodem en hoe je met praktische aanpassingen de efficiëntie van de bodem vergroot? Dit najaar wordt er weer

Event: ‘Boeren in de Gelderse Vallei’

Event: ‘Boeren in de Gelderse Vallei’ Waar liggen jouw ontwikkelkansen? Het Landbouwnetwerk Regio Foodvalley organiseert dit event om agrarisch ondernemers te inspireren. Welke kansen zijn