‘Mijn happy farmlife wil ik delen met de samenleving’

Conny van den Top, melkvee- en biologisch pluimveehouder in Lunteren

‘Onlangs heb ik deelgenomen aan de Masterclass ‘Produceren in de korte keten’ voor boeren in de Regio FoodValley. Ik wou uitzoeken of ik mijn biologische eieren zelf kan vermarkten om daarmee mijn verhaal rechtstreeks bij de consument te brengen. Hóe belangrijk dat directe contact is met de samenleving, werd me eerder duidelijk tijdens de Praktijkschool Verbindend Ondernemen.
Sinds die praktijkschool maak ik daarom vlogs over mijn boerenleven. Daarmee wil ik mensen een genietmomentje bezorgen. Soms ben ik verbaasd hoe vaak die vlogs worden bekeken en gedeeld.
 Bij mij ontstond het idee om ook iets met mijn biologische eieren te doen: zes eitjes in een opvallende cadeauverpakking, waarbij ik een happyfarmlife-filmpje kan doen over mooie momenten op de boerderij. De link naar de vlog staat op het kaartje van de cadeauverpakking. Pas in september komen de happyfarmlife-eitjes op de markt, maar er is nu al belangstelling. Onder meer met dank aan de masterclass.

Het is heel belangrijk dat Regio FoodValley dit soort initiatieven stimuleert. Wij boeren staan voor een transitie in de landbouw en hebben handreikingen nodig om verder te komen. In de masterclass ga je met andere boeren op zoek naar hoe je je product kunt afzetten. Je deelt je kennis met elkaar en wordt geholpen door deskundigen. Waardevol is ook dat de andere deelnemers enthousiast worden van jouw product. Dat heb je nodig om door te zetten.
 De landbouwtransitie moeten we met zijn allen doen: met boeren, gemeenten, de toeleverende en de afnemende bedrijven die om ons heen staan. Wij boeren kunnen dat niet alleen.’

Blijf op de hoogte

Asset 7 Meer nieuwsberichten

Webinar Plattelandstoerisme, kans of uitdaging

Overweegt u iets te gaan doen met plattelandstoerisme? Denk bijvoorbeeld aan een mini-camping, glamping, bed & breakfast, groepsaccommodatie, aanbieden van activiteiten, proeverijen, workshops of een